RSS

#Холодницький допомагає Фірташу

декабря 7, 2017

Firtash-kolazh1-500x325

 

САП на чолі із Назаром Холодницьким гальмує судовий розгляд справи щодо «Запорізького титано-магнієвого комбінату» (ЗТМК), повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» пише голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Він нагадав, що в середині грудня Холодницький у фейсбук погрожував оточенню Фірташа забрати його запорізький завод. Однак подальші дії САП, як пише Шабунін, вказують на протилежне.

Так, 16 грудня 2017 року прокурори САП понесли в суд позов за підписом Холодницького , однак “без кватнції про сплату судового збору, що є обов’язковим документом.

Суд, звичайно, відмовляє в розгляді позову саме з цієї підстави (ухвала).

5 січня прокурори САП повертаються до суду вже з квитанцією про сплату збору, але – не з оригіналом, а – з копією, хоча законодавство вимагає оригінал (ст.2.п.2.21).

І знову суд повертає позов керівника САП через невиконання вимог процесуального закону (ухвала).

«Ця клоунада продовжуються в інтерв’ю Назара Івановича-недівки Українській Правді, де він або брєдіт, або – бреше», — пише Шабунін.

Шабунін закликає Холодницького звільнити прокурорів. «Назаре Івановичу! Якщо це не корупція, і неправильне подання документів не було влаштоване навмисно, то публічно звільняйте своїх прокурорів, які не доклали до вашого позову квитанцію про сплату судового збору, тобто, двічі халатно та непрофесійно виконали і ваші вказівки, і свої службові обов’язки», — написав Шабунін.

Однак Шабунін сумнівається, що це не корупція. За його словами, «такі гойдалки із судовим збором – елегантна схема „подоїти клієнта“ – коли прокурор ще не домовився про відступні і тому розпочав судовий процес, але може його швидко припинити через формальні підстави, якщо порозуміння з клієнтом прийде».

279 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям