RSS

#Порошенко просять ветувати грабіжницький закон про обмеження посилок

декабря 15, 2017

veto3

 

Поштові оператори просять президента Петра Порошенка ветувати закон про зміни до Податкового кодексу, що регламентує обмеження на безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна.

Про це йдеться у відповідному зверненні поштових операторів, повідомляє 40ka.info.

«З огляду на ті факти, що на сьогоднішній день більшість відправлень є недорогими (до 10 доларів), а Україна інфраструктурно не готова ввести такі заходи адміністрування, вважаємо за доцільне просити Вас накласти вето на цей закон і повернути його на доопрацювання в профільний комітет Верховної Ради України» , — сказано в ньому.

Також оператори відзначають, що зміни, що передбачають обмеження на безмитне ввезення до 3 посилок по 150 євро кожна, з’явилися тільки в редакції законопроекту до другого читання і були прийняті без надання економічного обґрунтування та без належного обговорення з профільними відомствами, операторами доставки і громадськістю.

Крім того, оператори вважають, що така норма призведе до розширення тіньових моделей доставки товарів на «третіх» осіб і використання неофіційних каналів.

7 грудня 2017 року Верховна Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна.

Відповідна норма була внесена депутатом Ради Вадимом Денисенко в законопроект №6776-д про зміни до Податкового кодексу.

167 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям