RSS

Російський окупант отримав 15 років тюрми за вбивство українських військових в #АТО

декабря 15, 2017

rus-nakaz1-500x333

 

Артемівський міськрайонний суд Донецької області ув’язнив громадянина Росії на 15 років за вбивство українських військових у зоні АТО у грудні 2014 року.

Про це заявив перший заступник Генерального прокурора Дмитро Сторожук, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Судом постановлено обвинувальний вирок, яким громадянина Російської Федерації визнано винним у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України, та призначено реальну міру покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, росіянин перебував у місті Красний Луч Луганської області, де у грудні 2014 року вступив у змову з бойовиками ОРЛО.

Вони домовилися, що росіянин забезпечуватиме обслуговування та функціонування військової техніки механізованого батальйону «Август», який входить до складу бойовиків.

«У подальшому підозрюваний, виконуючи відведену йому роль, обслуговував та керував танком „Т-64-Б“, екіпаж якого здійснював вогневе ураження позицій сил АТО поблизу м. Санжарівка Донецької області, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження та загинули військовослужбовці Збройних Сил України», — розповів перший заступник генерального прокурора.

За словами Сторожука, в результаті бойового зіткнення українські військові знешкодили танк «Т-64-Б», яким керував росіянин, після чого його затримали.

288 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям