RSS

Російський мільйонер Фукс та нардеп, екс-регіонал Хомутиннік літають одним приватним літаком. Відео

декабря 15, 2017

Homutinik-dulya1

 

Донедавна російський бізнесмен, а тепер український мільйонер Павло Фукс і народний депутат України, співголова парламентської групи «Відродження» Віталій Хомутиннік прилетіли зі Швейцарії в Україну на одному приватному літаку.

Про це йдеться у випуску програми «Схеми» Радіо Свобода, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Фукс і Хомутиннік прилетіли у компанії Михайла Бакуненка – колишнього заступника голови правління напівдержавної компанії «Укрнафта», а нині голови правління приватної газовидобувної компанії «Укрнафтобуріння». Біля зали офіційних делегацій аеропорту «Бориспіль» знімальна група помітила охоронців та поліцейських з автоматами.

Спільний переліт джерела програми «Схеми» пояснили тим, що акціонерами «Укрнафтобуріння» через офшорні компанії наразі ймовірно є олігарх Ігор Коломойський, депутат Віталій Хомутиннік та бізнесмен Павло Фукс.

Сам бізнесмен у телефонній розмові з журналістами причетність до цієї компанії спростував.

«Михайла Бакуненка знаю, так. Але бізнес-проекти нас не пов’язують», – заявив Фукс.

Окремо запевнив, що його частки в цій компанії не має, однак бізнесмен «розглядає це питання».

Так само Віталій Хомутиннік та Михайло Бакуненко повідомили у телефонній розмові журналістам, що товаришують.

«Укрнафтобуріння» – це не єдиний актив, який за даними українських ЗМІ, придбав бізнесмен. Як повідомляла “Економічна правда” з посиланням на власні джерела, частина компаній, зокрема «Девон», «Голден Деррік» та «ДВ Нафтогазовидобувна компанія» також перейшли у власність Фукса.

Павло Фукс у відповідь «Схемам» спростував своє можливе відношення до цих компаній, однак зізнався, що має бізнес-інтереси в Україні.

«В Україні я сьогодні маю інтерес, бо сьогодні тут дуже вигідно все купувати. Через два-три роки Україна буде як європейська країна по вартості будь-яких активів, які є», – пояснив телефоном бізнесмен.

Павло Фукс – бізнесмен, який народився у Харкові, потім перебрався до Москви, де прожив тривалий час і заробив капітал. Він розповів «Схемам», що нещодавно відмовився від російського громадянства, а у 2015 році отримав новий український паспорт.

Водночас, на сайті московської будівельної корпорації MOS CITY GROUP він і досі зазначений як голова ради директорів. А згідно з відкритими даними російського єдиного державного реєстру юросіб, є одним із засновників компанії. Найвідоміший проект цієї корпорації – хмарочоси «Москва-сіті».

Вперше у рейтинг найбагатших українців за версією журналу «Фокус» Павло Фукс увійшов у 2017 році за підсумками 2016-го – і одразу посів 24 позицію. Його статки оцінили у 270 мільйонів доларів.

У 2015 році «Схеми» зафіксували, як автівки, якими користується бізенесмен, заїжджали до бізнес-центру де розташовується офіс олігарха Ігоря Коломойського.

У 2016-му «Схеми» показали, як бізнесмен прилетів із Харкова з народним депутатом Віталієм Хомутинніком.

333 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям