RSS

НАБУ розслідує корупційні маніпуляції з контрактами «Укроборонпрому»

декабря 26, 2017

Ukroboronoprom1

 

НАБУ побачило корупцію в «Укроборонпромі».

Про це пише журналіст Аскольд Крушельницький в статті для Foreign Policy, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У звіті НАБУ за 2017 рік вказано, що в «Укроборонпромі» здійснювались маніпуляції з контрактом на $39 млн на постачання запчастин для «Антонова» AN-32 міноборони Іраку.

«У документі йдеться про розслідування НАБУ діяльності двох високопосадовців „Укрспецекспорту“, підрозділу концерну, що займається експортом зброї, а також громадянина Індії, який проживає в Києві і, за повідомленнями, переказав близько $6 млн на банківський рахунок компанії Paramount General Trading з ОАЕ», – йдеться в статті.

Компанія з ОАЕ мала надати запчастини, але, за даними слідства, нічого не постачала, і запчастини були надані з існуючих запасів «Укроборонпрому».

«Банківські рахунки було використано посадовцями „Укрспецекспорту“ для проведення корупційних дій, пов’язаних з коштами кримінального походження», – пише видання з посиланням на НАБУ.

“Звіт НАБУ свідчить, що певні гроші з рахунку Paramount General Trading переводились до інших компаній та на низку банківських рахунків. $140 тисяч виплати було переведено на рахунок у банк Wells Fargo, який належав компанії Aragon International Petroleum, кінцевим власником якого виступила донька одного з керівників «Укрспецекспорту», – йдеться в документах, на які посилається журналіст.

В звіті також вказується, що ця донька мала інший рахунок в банку ABN AMRO в Нідерландах, на який було переведено $140 тисяч.

НАБУ підозрює, що гроші переводились й на рахунки іншої дочки керівника, яка є громадянкою США.

«Більшість з цих звинувачень – неправдиві», – підкреслив представник адміністрації президента України в коментарі виданню.

239 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям