RSS

Ви просите Джавеліни, а самі експортуєте танки, — американський генерал Бен Годжес здивувався, що Україна продає зброю під час війни

января 25, 2018

vorogi-zradniki1

 

Генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес, який до грудня 2017 командував сухопутними силами США у Європі, здивований політикою України в оборонній сфері, коли країна під час війни продає зброю, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це він сказав на брифінгу в Гельсінській комісії, присвяченому Європейській безпеці у 2018 році, пише «Голос Америки».

«Я захоплююся історією і чув про Харківський танковий завод. Харків був дуже важливим містом в часи Другої світової війни. Т-34, можливо, найбільш знаменитий танк Другої світової, там був розроблений і вироблявся», — зазначив Годжес.

Генерал також описав свій візит до Харківського танкового заводу.

“Я помітив на іншому боці території заводу цілий ряд блискучих нових танків. Я запитав: “Що це? — «Це на експорт» — «Експорт? Ви просите Джавеліни, а самі експортуєте танки?», — здивувався Годжес.

На його думку, недостатня координація в оборонній сфері України пов’язана з нестачею прозорості в цій галузі.

«Вони мають технічну спроможність виробляти справді дуже гарні речі, але через те, яким чином побудована їх оборонна промисловість і недостатню прозорість, вони не купують, чи не можуть собі дозволити. Я не експерт, але вони могли б виробляти більше, але ми повертаємось до того, якою є структура їх економіки і як працює парламентський нагляд», — переконаний Годжес.

На його думку, Україні важливо просувати по службі молодших більш орієнтованих на Захід офіцерів.

«Ці речі є настільки ж важливими, як і надання Джавелінів», — наголосив Годжес.

Він також додав, що попри невдоволення боротьбою з корупцією в Україні, європейські країни не змінюють свою політику щодо санкцій в Україні.

«Як би не скаржились європейські держави через непрозорість чи корумпованість в Україні, факт полягає в тому, що ніхто не вважає, що для Росії нормально використовувати силу для зміни суверенного кордону європейської країни», — підсумував Годжес.

177 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям