RSS

#Тимошенко погодилась з Путіним щодо розташування миротворців?

февраля 15, 2018

Putin-lapaet-Tim1-500x355

 

Саме так виглядала позиція лідерки Батьківщини на телеканалі Ньюсван 13 лютого. Зокрема, коментуючи своє ставлення до миротворчої місії ООН на Донбасі, Юлія Володимирівна сказала (розшифровка з ефіру):

«Шлях, який зараз відпрацьовується, він передбачає перше – введення миротворчої місії, друге – введення міжнародної цивільної адміністрації. І це все пропонується ввести в 3 етапи: перший етап — це міжнародна місія, яка зафіксує по суті і захистить місію ОБСЄ на лінії розмежування».

Хочу зауважити, що такий підхід прямо суперечить позиції України, яка була неодноразово заявлена – миротворці мають бути розміщені на державному кордоні, а не на лінії розмежування. І це зрозуміло для всіх українців, адже розміщення миротворців на лінії розмежування перетворить її на кордон, що відстрочить повернення окупованих територій.

Однак, несподівано, я знайшов ідентичне бачення розміщення миротворців (для захисту спостерігачів ОБСЄ) у Володимира Путіна. Зокрема, 11 вересня 2017 року, після телефонної розмови російського президента і канцлера ФРН, прес-служба Кремля повідомила:

“Владимир Путин подробно остановился на российской инициативе об учреждении миссии ООН по содействию охране Специальной мониторинговой миссии ОБСЕ (СММ ОБСЕ) .

Свідомо утримуюсь від оцінок, наскільки проросійською є позиція Юлії Тимошенко – вирішувати виборцям. Лише зауважу, що це вже другий тривожний сигнал після того, як лідер Батьківщини була відсутня у Верховній Раді саме в ті дні, коли приймався закон про «реінтеграцію Донбасу» – той самий закон, де Росія визнається агресором, а ОРДЛО – окупованими територіями.

Віктор Уколов, політолог, колишній журналіст, екс-народний депутат ВР 6 скликання, співпрацює з адміністрацією президента, 40ka.info

299 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям