RSS

Президент «Roshen» про Придністров’я: «Торгуємо, звісно, і не тільки ми»

февраля 22, 2018

Roshen-Lipetsk1-500x354

 

Корпорація «Roshen» торгує з придністровським товариством із обмеженою відповідальністю «Шериф» попри проросійське маріонеткове урядування Придністров’я, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Президент кондитерської корпорації «Roshen» В’ячеслав Москалевський підтвердив це у коментарі «Радіо Свобода».

Раніше молдовське відділення Міжнародної організації журналістських розслідувань Rise – RISE Moldova опублікувало матеріал про те, як на тлі обмежень офіційним Києвом торгівлі з окупованими Донбасом і Кримом українські компанії заробляють на експорті в Придністров’ї – сепаратистському регіоні на сході Молдови.

Серед найбільших відправників товарів у Придністров’я – українські представництва світових брендів «Кока-кола» і «Нестле», а також президентський «Roshen». Їхній основний бізнес-партнер – придністровське ТОВ «Шериф» олігарха Віктора Гушана.

Москалевський визнав співпрацю з «Шерифом»: «Ну так, торгуємо, звичайно. І не тільки ми. Справа в тім, що ми торгуємо з ними як із резидентами Молдови, розумієте?».

На зауваження, що Придністров’я – це сепаратистський регіон, він відповів: «Взагалі то, ну про те, що він сепаратистський, мені ж не відомо. Це ж вже 10 чи 20 років відбувається».

«Насправді ми відправляємо цей товар у Молдову, а виходить, у Тирасполь. Те, що в Молдові зараз обмірковують, як існує в Молдові Придністров’я, це для мене питання, розумієте? Я ж не один такий. Це ж зараз тільки молдовани схопилися, а так ця практика існує вже років 20», – заявив президент корпорації «Roshen».

Москалевський запевнив, що цей бізнес «прозорий»:  “Я ж замитнюю, у мене всі митні декларації. І у мене від’їжджають автомобілі, я отримую гроші, розумієте?”.

​А інформацію про те, що товар відправляли прямо в Придністров’я, в обхід контролю Молдови, він пояснив так: «Ця ситуація така, що на кордоні Молдови та України в районі Придністров’я – там не стоять молдовські прикордонники».

«Я можу сказати, що я достатньо довго їздив у Кишинів, і коли ви їдете в Кишинів із України, ви їдете трасою Полтава – Кишинів, проїжджаючи через Придністров’я. Тобто для того, щоб потрапити у Молдову, потрібно проїхати через Придністров’я», – сказав Москалевський.

«Тому це дуже не просте питання. І напевно це питання до Міністерства закордонних справ Молдови та Міністерства закордонних справ України», – заявив він.

«Як Ви розумієте, я ж там не один такий. Там і Coca-Cola, і всі. І це ж не один рік, розумієте?», – наголосив президент «Roshen»

На дані, що з 2014 року до першої половини 2017 року зароблено близько 3 мільйонів доларів, він відповів: «Так я й раніше працював. Нічого не змінилося».

«Є якісь загальні розмови на цю тему. А є конкретні. Є митний режим. Для того, щоб відправити машину, я повинен на митниці замитнити її на адресу фірми „Шериф“, місто Тирасполь. Банк у мене контролює те, що прийшли гроші з міста Тирасполя, долари США, все. Ось так воно існувало. І повірте, це ж не з 2014 року. Це існує дуже давно. Це все відомо», – заявив Москалевський.

138 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям