RSS

#Зрада. Фінансист #Порошенко отримав частку російської Burger King

марта 15, 2018

Roshen-Lipetsk1-500x354

 

Найбільшим акціонером Burger King в Росії стала кіпрська Xomeric, пов’язана з українською групою ICU банкірів Макара Пасенюка і Костянтина Стеценко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це пише російський РБК.

Згідно з матеріалами кіпрського реєстру компаній, в кінці лютого 2018 року структура власності головної для мережі Burger King в Росії компанії — Burger King Russia (Cyprus) Ltd — змінилася.

Власником 16,62% російського бізнесу стала зареєстрована на Кіпрі компанія Xomeric Holdings Ltd. За підсумками операції частка Xomeric зросла з 18,4 до 35,02%, і тепер це найбільший акціонер компанії.

Продавцем пакету виступила структура ВТБ. У прес-службі ВТБ підтвердили «частковий продаж частки в компанії». Після угоди з Xomeric структурі ВТБ належить 19,98% Burger King Russia.

Новий найбільший акціонер Burger King в Росії пов’язаний з інвесткомпанією ICU. Засновником Xomeric Holdings Ltd виступає зареєстрована на Британських Віргінських островах CIS Opportunities Fund SPC Ltd. Ліцензію на управління фондами в інтересах CIS Opportunities Fund SPC Ltd має зареєстрована на тих же островах ICU Investment Management Ltd.

Представник групи ICU відмовився коментувати зв’язок між фондом і російськими закусочними Burger King, що входять до її структури.

Група ICU створена у 2006 році, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять ТОВ «Інвестиційний капітал Україна», КУА «Інвестиційний капітал Україна», банк «Авангард» і КУА-АПФ «Трійка Діалог Україна».

Співвласником і головою ради директорів групи була екс-голова НБУ Валерія Гонтарева. Після призначення на посаду Гонтарева продала свою частку в ICU, а партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Після революції компанія ICU стала відомою не тільки в бізнес-середовищі. Її представники опинилися на ключових посадах у владі: Дмитро Вовк очолив НКРЕКП, Володимир Демчишин дістав крісло міністра енергетики, а Валерія Гонтарева стала головою Нацбанку.

7 січня телеканал Al Jazeera оприлюднив розслідування, згідно з яким екс-президенту Януковичу вивести 1,5 мільярда доларів з України допомогла компанія ICU.

Як повідомлялося, наступний президент, Петро Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак «у зв’язку з відсутністю покупців» 14 січня 2016 року президент заявив про підписання угоди, за якою передав свою частку в корпорації «Рошен» у незалежний «сліпий» траст.

793 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям