RSS

Командувач Об’єднаних сил в АТО Наєв пояснив, чому отримав гроші з окупованого Криму

марта 20, 2018

ATO-logo1

 

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв пояснив, що отримав кошти від брата, який живе в анексованому Криму, як частину спадку, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це він розповів в інтерв’ю «Укрінформу», оприлюдненому 20 березня 2018 року.

Наєв зазначив, що з 1995 року його батьки і молодший брат залишалися в Криму, де завершив службу батько – військовослужбовець.

«Ще перед війною, у 2012 році, за часів мирної України, батьки запропонували нам із братом заповісти квартиру. У жовтні 2013 року мій батько помер. Ми з братом прийняли спільне рішення щодо заповіту, за яким із часом він має мені виплатити половину вартості квартири. Жодних угод я з ним не укладав, адже це – родинні справи», – пояснює генерал-лейтенант.

“Згодом, у 2016 та у 2017 роках він передав мені дві суми, в еквіваленті – по п’ять тисяч американських доларів. Тобто, ці кошти, де факто, не є «дарунком», – додав Наєв.

Він зазначив, що «як законослухняний громадянин, вказав ці кошти в електронній декларації».

Командувач Об’єднаних сил пояснив, як підтримує стосунки з рідними:

«Інколи я дзвоню туди, в Крим, щоб, наприклад, поздоровити зі святами, і ці дзвінки ні для кого не є таємницею. Що стосується дій брата на окупованій території – він доросла людина, і за його вчинки я відповідати не можу», – каже Наєв.

«Вважаю, що він, як і мільйони громадян, які залишилися в тимчасово окупованому Криму, є громадянином України. Переконаний, що згодом, завдяки спільним зусиллям нашого народу, Крим повернеться, і він буде українським», – висловив упевненість генерал-лейтенант.

На запитання, чи допускає Наєв можливість шантажу з боку російської влади проти нього та його родини, керівник ОС сказав:

«Я прийняв присягу на вірність українському народу, і в мене немає жодних застережень. Я виконаю ті завдання, які поставлені переді мною народом України, верховним головнокомандувачем. Проживання членів моєї родини в Криму мене не обтяжує і не зв’язує жодним чином».

16 березня президент Петро Порошенко призначив командувачем Об’єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Згідно з декларацією Наєва, його офіційна зарплата в 2016 році склала близько 270 тис. гривень, він має службову кімнату в Дніпрі, недобудований дачний будинок у Кошарах Одеської області, дружина володіє авто – Toyota Rav 4 2010 року.

На початку 2018 року він отримав «грошовий подарунок» від Максима Івановича Наєва в 140 тисяч гривень.

201 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям