RSS

#Цензура. У Facebook та Twitter видалили слова #Порошенко: «над Кремлем не хрести, а зірки, отож місце воно якесь не дуже православне». Фото

апреля 1, 2018

porosh-cenzura1

 

Президент Петро Порошенко підкреслює, що Україна має бути готова продемонструвати боєздатність армії, але головним пріоритетом є звільнення окупованих територій політико-дипломатичним шляхом.

Про це він сказав у неділю в спілкуванні з воїнами 79-ї бригади, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Дуже дякую вам за те, що ви бороните кожен клаптик української землі. Я розумію, що це нелегко. Я розумію, що інколи і виконувати накази про припинення вогню є не легка справа», — зазначив президент.

«Нам треба тримати порох сухим, нам треба бути готовими в будь-яку хвилину продемонструвати бойові здатності українських десантно-штурмових військ. Але зараз головний наш пріоритет – це звільнення окупованих територій політико-дипломатичним шляхом», — підкреслив він.

Раніше у Facebook та Twitter глави держави з’явилися повідомлення із зовсім іншими словами його спілкування з військовими 79-ї бригади. Згодом вони були видалені зі сторінок.

Там він нібито заявляв, що ніхто не позбавляє українських військових права за наказом командирів давати гідну відсіч провокаціям ворога.

«Більше того, це їх обов’язок. І поточний режим припинення вогню не є винятком. Дотримуйтесь його, але тримайте порох сухим, будьте напоготові, і в критичних ситуаціях набоїв не шкодуйте!», — йшлося у тексті.

Також він нібито зазначав, що слово «співрозмовників» з того боку лінії зіткнення «не варте й рваного рубля».

Керівник головного департаменту інформаційної політики адміністрації президента Андрій Жигулін пояснив «Українській правді», що ці повідомлення були опубліковані через помилку співробітника АП. У наданих редакції аудіофайлах подібні слова відсутні.

26 березня 2018 року Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове припинення вогню в зоні АТО на період великодніх свят з опівночі 30 березня.

Новий договір серед іншого передбачає: застосовувати дисциплінарні заходи за порушення режиму припинення вогню; відмову від наступальних дій і розвідоперацій; невідкриття вогню у відповідь; заборону на розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах і в їх близькості.

Однак російські окупанти зірвали «великоднє перемир’я» вже через 10 хвилин після початку його дії.

Минулої доби в зоні АТО зафіксовано 11 ворожих обстрілів, поранено двох військових ЗСУ.

Як повідомив речник Міноборони Максим Праута, українські військові один раз відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

213 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям