RSS

З банку Януковича-молодшого зникли 2 мільярди гривень, — розслідування

апреля 26, 2018

Yanuk-babki1-500x354

 

З «Всеукраїнського банку розвитку», який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 млрд гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у статті ЕП.

Нещодавно у ЗМІ з’явилась інформація, що Печерський районний суд зняв арешт з рахунків компаній, які правоохоронці відносили до «орбіти впливу» Олександра Януковича.

Як стало відомо ЕП, з арештованих раніше 2,6 млрд гривень, що знаходились на рахунках у «Всеукраїнському банку розвитку» близько 2 млрд грн вже виведено. Решта коштів існує лише на папері.

Міністр МВС Арсен Аваков у 2015 році повідомляв про арешт 2,6 млрд гривень на рахунках ВБР, проте зараз цих коштів на рахунках уже немає.

«Коли суди зняли арешти з рахунків компаній, кошти було переведено до інших банків», — заявив співрозмовник ЕП, який знайомий з ситуацією в банку.

«Наразі на рахунках банку з пов’язаних з Януковичем коштів знаходиться — 559 млн гривень. Ці кошти знаходяться у 9-й черзі акцептованих вимог кредиторів. Проте ці кошти існують лише віртуально, оскільки активів банку не вистачить на задоволення вимог кредиторів 9-ї черги», — йдеться у статті.

За версією слідства, у 2013—2014 роках службові особи «Всеукраїнського банку розвитку» з метою отримання державних коштів незаконно кредитували «Донецьку залізницю», «Львівську залізницю», «Одеську залізницю», «Південно-Західну залізницю», «Південну залізницю» і «Придніпровську залізницю».

Загальна сума незаконних кредитів становила понад 2,5 млрд грн.

У жовтні 2015 року стало відомо, що слідчі ГСУ МВС заарештували понад 2,6 мільярдів гривень на цих рахунках.

Пізніше у 2016 році деяким вкладникам ВБР вдалося зняти арешт з рахунків.

Крім того, на початку 2017 року 313 млн гривень були перераховані з банку Олександра Януковича на рахунки банку Петра Порошенка і згодом були заарештовані.

16 квітня 2018 року квітня стало відомо, що суд у лютому зняв арешт з рахунків компаній, пов’язаних з сином екс-президента Віктора Януковича Олександром, відкриті в його банку «ВБР».

Слідство розповідало, що на рахунки цих компаній ймовірні фігуранти злочину перерахували загалом майже 550 мільйонів гривень та понад 27 мільйонів доларів США.

183 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям