RSS

Наказ не штурмувати луганське СБУ надійшов від Турчинова. Відео

мая 18, 2018

Turchinov-zradnik1-500x437

 

У 2014 році спецпризначенці «Альфи» п’ять діб чекали на наказ штурмувати Луганське СБУ, яке окупували війська агресора. Втім виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов наказав не захоплювати приміщення.

Про це розповів голова Служби безпеки України у 2006—2010 та 2014—2015 роках Валентин Наливайченко на телеканалі ZIK, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«У 2014 році я поїхав на передову з офіцерами «Альфи», які залишилися вірними присязі. Ми прибули в Луганськ, щоб дати відсіч агресору, який на той час захопив тільки одне приміщення СБУ. Адже на думку росіян, саме у Службі безпеки працювали такі люди, які добровільно не підкоряться окупанту», – пригадав Наливайченко.

За словами екс-голови СБУ, штурм був повністю підготовлений, і п’ять діб українські спецпризначенці чекали команди.

«Наказ не штурмувати Луганське СБУ надійшов від Олександра Турчинова. Втім, незважаючи на це, частина «Альфи» під керівництвом мого заступника пішла в бій під Слов’янськом проти російського спецназу ГРУ.

На жаль, були і втрати, адже військові на ворога йшли з автоматами, які навіть не мали оптичних прицілів. Армія та СБУ були тоді повністю розграбовані людьми Януковича. Зокрема, на всю країну ми нарахували всього два приціли на озброєнні спецпризначенців СБУ», – констатував Валентин Наливайченко.

Відтак, підсумовує він, сьогодні українські військові потребують сучасної зброї. На думку Наливайченка, не потрібно зупинятися тільки на поставках «джавелінів», а переконувати наших партнерів більше підтримувати Україну.

241 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям