RSS

Аваковщина. До нападу на активістку Катерину Гандзюк у Херсоні може бути причетна поліція

августа 3, 2018

Avakov-vidstavka2-500x375

 

До нападу з кислотою на активістку і працівницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк можуть бути причетні працівники місцевої поліції, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це в ефірі «Громадського радіо» заявила голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

«Справді, є такі випадки, коли поліція не те, що не розслідує, але ще й дуже часто стоїть за тими, хто нападав… З приводу Катерини Гандзюк і вчорашнього нападу на неї, там теж може бути такий мотив, оскільки вона активно критикувала корупцію у місцевій поліції і, власне, це теж може бути одним із мотивів нападу на неї. Це відразу породжує сумніви, що розслідування буде справедливим, всестороннім та ефективним», — сказала вона.

На підтвердження своїх слів Печончик звернула увагу, що лише за два дні поліція вже два рази змінила кваліфікацію цієї справи.

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Юрист Масі Найєм повідомив у Facebook, що в активістки хімічний опік обличчя, шиї, тулуба, верхньої кінцівки 40% III-II ступеня.

Правоохоронці перекваліфікували напад на Гандзюк з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще — на замах на вбивство.

У ЗМІ є інформація, що восени 2017 року Гандзюк звинуватила в корупції начальника управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її поста, але програв суд.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того вона говорила про зловживання міськвлади Херсона.

132 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям