RSS

Україна видала ФСБ бійця «Правого сектора» Тимура Тумгоєва

сентября 13, 2018

zrada-peremoga1

За даними ЗМІ, рішення про екстрадицію Тумгоева підписав заступник Генпрокурора України Євген Єнін, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Інгуша Тимура Тумгоєва було затримано в Харкові українськими силовиками і передано ФСБ Росії.

За попередніми даними, Тумгоєв воював у складі ДУК «Правий сектор».

«За поки не підтвердженою інформацією, підставою затримання його було нелегальне перебування на території України. Раніше Тумгоєв звертався по надання статусу біженця, але йому ДМС відмовила», — написав нардеп Ігор Луценко.

Відомо, що ФСБ Росії неодноразово зверталося з проханням про екстрадицію Тумгоєва, оскільки той нібито звинувачується Росією в участі у війні в Сирії.

Правову допомогу Тумгоєву надавала Харківська правозахисна група. Там підтверджують затримання їх підопічного, і наголошують, що нині діє заборона Комітету ООН з прав людини на його екстрадицію. За даними «Кавказ.Реалії», рішення про екстрадицію Тумгоева підписав заступник Генпрокурора України Євген Єнін.

«Я зараз збираю документи, котрі стосуються цієї справи. Наразі невідомо, хто затримував і чи приймав суд рішення про екстрадицію. В будь-якому разі, я не можу уявити, що таке могло статися, не можу придумати жодні логічні підстави для такого жахливого випадку», — повідомив нардеп.

Також він додав згодом, що прокуратура підтверджує факт передачі бійця у руки ФСБ.

196 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям