RSS

Катер ФСБ РФ ледь не таранив українських прикордонників в Азовському морі. Відео

сентября 15, 2018

rus-kater1-500x333

 

В Азовському морі російський прикордонний катер створював провокації небезпечно маневруючи поряд з українським катером Морської охорони.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Зазначається, що в районі Довжанської коси у ході несення служби катер Маріупольського загону морської охорони виявив російський прикордонний сторожовий катер типу «Мангуст».

 

«Під час опитування російський екіпаж повідомив, що слідує згідно з завданням, однак після цього змінив курс та вирушив у напрямку українського катера. При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на декілька метрів до катера Держприкордонслужби», — йдеться у повідомленні.

У Держприкордонслужбі вважають, що такими діями екіпаж прикордонної служби ФСБ Росії порушив вимоги Міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі та намагався створити провокаційні дії.

Державна прикордонна служба України нарощує зусилля з морського спецназу – близько 270 спецназівців відправлять на службу до підрозділів на Азовському і Чорному морі.

Збройні Сили України посилили військову присутність уздовж узбережжя Азовського моря.

Останнім часом Росія затримує іноземні судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі, фактично блокуючи цей канал торгівлі. Українські прикордонники заявили, що росіяни «почали жорстку політику затримання і огляду суден» у Керченській протоці.

Посольство Росії в США називає дії української влади в Азовському морі “піратством” і закликає Сполучені Штати припинити заступатися за українські судна.

114 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям