RSS

#Росія хоче окупувати Азовське море, — #Порошенко

сентября 15, 2018

rus-okup9-500x331

Метою Росії є окупувати Азовське море так само, як вона окупувала Крим.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв’ю The Washington Post, повідомляє 40ka.info.

«Мета Росії — окупувати Азовське море так само, як був окупований Крим. Це жорстке порушення міжнародного права, і ми не можемо це прийняти. Ми зміцнюємо наших військових там і порушуємо справу проти Росії в міжнародній постійній палаті третейського суду», — зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що Україна має абсолютно чіткий правовий статус в Азовському морі.

«Росія не має права атакувати або спиняти наші судна, які перевозять товари та пасажирів з двох важливих портів України, Маріуполя та Бердянська. Якщо Росія не зупиниться, у нас є лише один інструмент – санкції», — зазначив Порошенко.

За його словами, санкції потрібні, щоб зупинити потенційну небезпеку російської окупації Азова.

«Санкції зупиняють зростання ВВП Росії, вони зупиняють підвищення рівня життя в Росії та девальвують російську валюту. Російське керівництво платить дуже високу ціну за санкції, які можуть утримувати Росію за столом переговорів та припинити агресію», — сказав президент.

У свою чергу спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що США стурбовані даною ситуацією і розцінюють присутність російських військових в Азовському морі як агресивні і провокаційні кроки.

«Ми не приймаємо ці претензії Росії на шельфи і ми вважаємо, що присутність російських військових там — це дуже агресивні провокаційні кроки», — заявив Волкер 15 вересня на брифінгу в кулуарах конференції YES-2018.

Останнім часом Росія затримує іноземні судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі, фактично блокуючи цей канал торгівлі. Українські прикордонники заявили, що росіяни «почали жорстку політику затримання і огляду суден» у Керченській протоці.

28 серпня президент Петро Порошенко доручив провести засідання Ради нацбезпеки і оборони для пошуку відповіді на протиправні дії Росії в Азовському морі.

Посольство Росії в США називає дії української влади в Азовському морі «піратством» і закликає Сполучені Штати припинити заступатися за українські судна.

Глава українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна у своїй реакції на провокації Росії в Азовському морі має використовувати комплексний підхід — і юридичні дії у міжнародних судах, і безпекові рішення, і співпрацю з міжнародними партнерами.

139 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям