RSS

В Україні не заборонено подвійне громадянство, — Угорщина

октября 1, 2018

с

Громадяни України не скоюють злочин, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої країни, повідомляє 40ka.info.

Про це заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер, йдеться у заяві на сайті уряду Угорщини.

Таким чином Менцер прокоментував обурення Києва, викликане тим, що угорські консули надають громадянство українцям та інструктують їх, як приховувати свої угорські паспорти і як маніпулювати з документами на кордоні.

«Міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто зустрівся зі своїм українським колегою в середу в Нью-Йорку в рамках засідання високого рівня 73-ї Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй. На зустрічі міністр закордонних справ України визнав, що в Україні не існує закону, який забороняє громадянам мати паспорт з іншої країни. Крім того, законом не заборонено надання паспорту іншої країни, і не є злочином, коли хтось не повідомив про те, що він також має паспорт іншої країни», — заявив Менцер.

Міністр закордонних справ та торгівлі Угорщини «не може бути заляканий» у суперечці з Україною щодо подвійного громадянства, зазначив Менцер. Київ наполягає, що не дозволяє видачу угорських паспортів на Закарпатті.

Менцер додав, що «кілька днів тому глава Закарпаття заявив, що принаймні половина членів парламенту України є подвійними громадянами, і відповідно напад на угорців є неприйнятним».

Будапешт повторив свою погрозу: якщо Україна вишле угорського консула у Береговому, Будапешт вишле українського консула.

У останній тиждень у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому.

Голова МЗС України Павло Клімкін у зв’язку з цим у найкращих тоталітарних традиціях заявив про можливість висилки угорського консула в Береговому.

117 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям