RSS

Журналісти знайшли зв’язок топ-розвідника Сергія Семочка з екс-співвласником ”ПриватБанку” Геннадієм Боголюбовим

октября 4, 2018

Kolomoyskyi-Bogolibov2

 

Родина першого замголови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка перебуває у тісних стосунках із родиною співвласника «ПриватБанку» до його націоналізації  Геннадія Боголюбова.

Про це йдеться в розслідуванні «Наших грошей», повідомляє40ka.info.

Журналісти заявили, що  встановити зв’язок з Боголюбовим їм вдалося за допомогою соцмереж дітей Семочка та його дружини Тетяни Лисенко.

Зокрема, в Instagram та ВКонтакті дочки Лисенко від першого шлюбу, Анастасії Котон, є фото з родиною зроблене у дворі будинку Боголюбових.

«Це родинний будинок екс-власника „ПриватБанку“ на 900 кв. м, розташований в Козині (Конча-Заспа) на вул. Вересневій», — йдеться в розслідуванні.

Також журналісти віднайшли фото Лисенко і її доньки Анастасії – із собакою (вочевидь також Боголюбових), всередині цього будинку.

Крім того, за даними ЗМІ, фото зсередини будинку Боголюбових постив син Семочка Ілля.

За даними журналістів, дружин Семочка і Боголюбова поєднує земля в Криму.

Зокрема, влітку 2013 року дружина Боголюбова викупила під будівництво будинку земельну ділянку, яка належала дружині Семочка.

Журналісти з’ясували, що у травні 2018 року, коли Семочко ще керував управлінням СБУ в Києві і області  – там зареєстрували кримінальне провадження  по посадових особах «ПриватБанку» в період до його націоналізації, коли власниками банку були Коломойський та Боголюбов.

Зазначається, що провадження відкрите за статтями 191 (привласнення шляхом зловживання службовим становищем – в особливо великих розмірах організованою групою), а також 205 (фіктивне підприємництво).

За даними слідства у 2011—2015 роках службові особи банку вивели на користь неназваних третіх осіб кошти з банку у розмірі 11,53 млн грн.

“В рамках цього провадження київська СБУ під керівництвом Семочка витребовувала документацію по рахунках, в т.ч. кореспондентських рахунках в іноземних банках, а також оригінал звіту (форензіка) «Kroll Associates U.K. Limited» за результатами розслідування фінансових операцій «Приватбанку», — йдеться в розслідуванні.

У звіті йшлося про схему вимивання коштів з «ПриватБанку» до його націоналізації.

Зазначають, що цей звіт міг допомогти Національному Антикорупційному бюро розслідувати епізоди виведення з банку сотень мільйонів доларів.

2 жовтня 2018 року програма «Наші гроші з Денисом Бігусом» повідомила, що родина першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки та екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочко має громадянство Росії і дороге майно.

Декларація Семочка засекречена, але журналісти зібрали доступні дані: поїздки на авто Land Cruiser і проживання у котеджному містечку в Конча-Заспі під Києвом.

Будинок на 333 кв м належить Тетяні Лисенко, яку журналісти вважають дружиною Семочка. Його падчерка Анастасія Котон також має дороге майно.

8 родичів Семочка, включно з дружиною й чоловіком падчерки, мають паспорти РФ.

148 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям