RSS

На стіл перед Кучмою рашисти кинули закривавлений паспорт убитого терористами Василя Сліпака, — Ірина Геращенко

октября 8, 2018

rus-nakaz1-500x333

У Мінську під час однієї із зустрічей контактної групи щодо врегулювання ситуації на окупованому Донбасі представники проросійських бойовиків Донеччини та Луганщини кинули другому президентові України Леоніду Кучмі закривавлений паспорт загиблого бійця АТО Василя Сліпака.

Про це у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради України та представник у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Якось бойовики кинули Леоніду Кучмі закривавлений український паспорт. Це був паспорт убитого терористами Василя Сліпака. Ми були в шоці. І кинулися до ЛДК (Леоніда Даниловича Кучми, – ред.), щоб він навіть не торкався до страшного артефакту, – написала Геращенко.

«Наступного разу вони привезуть відрізане вухо чи руку? Де вони взяли паспорт вбитої людини? Вони причетні до вбивства?», – пригадала свої тодішні слова політик.

Геращенко додала, що українська сторона наполягала на тому, щоб закривавлений документ взяли представники ОБСЄ і передали його українським компетентним органам.

Український доброволець, оперний співак Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року у бою під Дебальцевим. До цього боєць 20 років жив у Франції, проте у 2014 році він пішов захищати Україну у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу.

У липні 2016 року під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську один з ватажків донецьких бойовиків Денис Пушилін передав ОБСЄ документи убитого Василя Сліпака, проте тоді ніхто не розповідав деталей про цю передачу.

158 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям