RSS

Екс-голова МВС часів Януковича відмив 10 мільярдів гривень через Смартбанк

ноября 21, 2018

Zahar-oborot1

 

Колишній голова Міністерства внутрішніх справ України часів президентства Віктора Януковича Віталій Захарченко підозрюється у відмиванні близько 10,34 мільярдів гривень через Смартбанк.

Про це йдеться у постанові Печерського суду Києва, який надав доступ Генеральній прокуратурі до документів Смартбанку, повідомляє БанкІск.

Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури здійснює досудове розслідування за фактами злочинної діяльності Захарченка та його найближчого оточення за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

За даними Генпрокуратури, у слідства є достатньо підстав вважати, що Смартбанк було створено для прикриття незаконної діяльності, пов’язаної із забезпеченням і здійсненням фінансових операцій, спрямованих на надання підприємствам реального сектора економіки незаконних послуг із формування технічного податкового кредиту з ПДВ, тобто ухилення від сплати податків, мінімізації доходів, незаконної конвертації безготівкових грошових коштів у готівку, а також для здійснення фінансових операцій, спрямованих на легалізацію грошових коштів і майна, отриманого Захарченком і його оточенням злочинним шляхом.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 25 травня 2016 року ввів тимчасову адміністрацію до Смартбанку, який Нацбанк відніс до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.

В листопаді 2017 року стало відомо, що Інтерпол зняв з міжнародного розшуку колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-заступника міністра МВС Віктора Ратушняка.

140 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям