RSS

За бандитським нападом на Гриценка в Одесі стоїть СБУ, — Єгор Фірсов

декабря 4, 2018

 

Соратник лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка Єгор Фірсов стверджує, що за нападом на активістів цієї політсили в Одесі стоїть Служба безпеки.

Про це він пише 3 грудня своєму блозі на «Українській правді», називаючи прізвища п’ятьох нападників, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Важлива інформація з приводу нападу на Гриценка й активістів партії „Громадянська позиція“. Особи п’ятьох нападників вже встановлено, їх затримали. Щодо чотирьох пройшов суд, який відправив їх під домашній арешт з електронними браслетами. П’ятого судитимуть сьогодні», – пише Фірсов.

За даними нардепа, прізвища нападників: Олександр Капшін, Рамзан Тагіров, Володимир Куляба, Богдан Іванченко й Андрій Іванов.

За його словами, Тагірова називають рейдером, організатором погромів на будівництвах.

«У мережі можна знайти матеріали, які розповідають про подвиги цих „активістів“ – напад на будівельні майданчики, наїзди на нелегальні зали ігрових автоматів і спроби кришування таких закладів та інші замовні руху. І ось до цих подвигів додався ще один – напад на кандидата в президенти», – пише екс-нардеп.

Фірсов стверджує, що за його інформацією, нападники на Гриценка «діяли за вказівкою СБУ».

«До речі, СБУ займалася й іншими провокаціями проти Анатолія Степановича в Харкові, Дніпрі, Вінниці та інших областях. Всі імена відомі й, сподіваюся, скоро будуть названі», – резюмує політик.

28 листопада 2018 року близько 30 людей в масках напали на лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та його однопартійців в Одесі.

Гриценко поклав відповідальність за напад на нього з соратниками в Одесі на президента Петра Порошенка.

У партії «Блок Петра Порошенка» заявили, що вимагають від правоохоронних органів швидкого розслідування хуліганських дій щодо Гриценка, а його самого звинуватили у чорному піарі.

30 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що п’ятеро нападників на Гриценка  впізнані і затримані Національною поліцією, а ще щодо 12 осіб будуть прийняті процесуальні рішення.

В Генпрокуратурі зазначали, що «з даних допиту можливих фігурантів бійки з’ясовано, що протиправні дії стосовно керівника політичної партії не пов’язані з його громадською діяльністю, як майбутнього кандидата у президенти України, а стосуються можливих корупційних зв’язків, незаконного відчуження майна Міністерства оборони та іншої діяльності під час зайняття посади керівника вказаного міністерства».

Гриценко раніше оголосив про намір брати участь у президентських виборах у березні 2019 року.

171 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям