RSS

У Вишгороді секретарем ДВК від технічного кандидата #Тимошенко призначили чоловіка, який помер 1,5 року тому

марта 26, 2019

Kivalov-vibori1

За підробку особистої заяви причетним загрожує кримінальний термін, повідомляє 40ka.info.

У Вишгороді (Київська область) на 96-му виборчому окрузі на посаду секретаря призначили людину, якої півтора року немає в живих. Про це пише громадянська мережа «Опора».

Інцидент стався під час формування складу виборчої комісії дільниці № 320348. Рішення приймала Окружна виборча комісія, склад комісії затверджений постановою 11 березня. У додатку до документа йдеться, що секретарем дільничної виборчої комісії призначено Сергія Прокопенка — представника кандидата в президенти Миколу Габера.

Активісти «Опори» з’ясували, що Прокопенко помер півтора року тому, інформацію підтвердили родичі покійного і надали копію свідоцтва про смерть. У Прокопенка був досвід роботи на виборах, з кандидатом Габером він був знайомий з 1996 року.

«Опора» передала дані в поліцію, яка повинна перевірити факт підробки документів і отримати пояснення — як людина, яка померла півтора року тому, могла особисто підписати заяву на згоду бути членом ДВК. За підробку виборчої документації передбачено покарання за ст. 158 Кримінального Кодексу — позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Нагадаємо, перший тур виборів президента України відбудеться вже цієї неділі, 31 березня. З початку виборчої кампанії в Україні Нацполіція зареєструвала близько двох тисяч повідомлень про порушення.

Раніше довірена особа Юлії Тимошенко Наталія Коцур назвала її 8 технічних кандидатів.

97 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям