RSS

Російські окупанти «глушать» українське мовлення на півночі Криму

мая 12, 2019

Krim-energoblokada3

Окупаційна влада Криму спеціально заглушає сигнал українських мовників, у тому числі й шляхом включення російських радіостанцій на тих самих частотах, повідомляє sprotiv.org.

Про це заявляють у Кримській правозахисній групі (КПГ).

Згідно з даними моніторингу КПГ, проведеного у березні-квітні 2019 року, сигнал семи українських радіостанцій у 20 населених пунктах Північного Криму повністю або частково заглушають сигналом російських FM-радіостанцій.

Зокрема, було перевірено 13 частот семи українських радіостанцій, які отримали від Нацтелерадіо дозвіл на мовлення на території Північного Криму з підконтрольних Україні селищ Чонгар і Чаплинка, що розташовані біля адмінкордону.

Результати моніторингу показали, що станом на початок квітня 2019 року на семи частотах вдалося зловити сигнал двох українських станцій і тільки у двох населених пунктах з 20 досліджених.

Блокування сигналу українських радіостанцій у зазначених населених пунктах ведеться також і на інших частотах, які вони отримали для мовлення з Чонгара.

У КПГ нагадали, що у листопаді 2018 року моніторинг мовлення українських радіостанцій в Криму також підтвердив системне блокування українського радіосигналу у Криму шляхом включення на цих частотах російських FM-станцій.

85 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям