RSS

Луценко за 2 години розмови з Зеленским домовився про кримінальну справу проти Порошенка, міністра юстиції Петренка і голови Нацбанку Смолія

мая 15, 2019

kolomoiskyi-lucenko1-500x373

Генеральний прокурор Юрій Луценко у суботу 11 травня 2019 року провів зустріч з новообраним президентом Володимиром Зеленським, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Цю інформацію «Bihus.info» підтвердила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, зустріч тривала дві години.

«Офіційна зустріч на запрошення новообраного президента з генпрокурором», — заявила Сарган.

За інформацією журналістів, зустріч була в офісі Зеленського та «Кварталу 95» в Києві на вулиці Білоруській, тривала дві години і стосувалася нібито роботи правоохоронних органів, в тому числі — Генпрокуратури.

Водночас у Bihus.info зауважують, що вже в понеділок, 13 травня, прес-служба Окружного адміністративного суду Києва заявила, що Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за фактом можливого втручання в діяльність суддів вищими посадовими особами держави по рішенню щодо незаконності націоналізації «Приватбанку».

Зазначається, що судді просили розпочати досудове розслідування щодо діючого президента Петра Порошенка, міністра юстиції Павла Петренка і голови Нацбанку Якова Смолія.

«Суддям не сподобалося, як посадовці коментували суддівське рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку на засіданні РНБО 18 квітня. Судді вважають це погрозою судовій системі. При цьому визнання незаконним рішення про націоналізацію банку — на руку олігарху Ігорю Коломойському, котрий не приховує свого бажання повернути контроль над банком», — пишуть журналісти.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо націоналізації «Приватбанку»: визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного «Приватбанку» з ринку за участю держави у грудні 2016 року.

Того ж дня президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки роздав очільникам міністерств і правоохоронних органів доручення, пов’язані з визнанням незаконною приватизації «Приватбанку».

Зокрема, Службі безпеки України та Генеральній прокуратурі глава держави доручив оцінити, чи є підстави для порушення кримінальної справи на суддів «за неправосудне рішення». Він попросив захистити інтереси народу й не допустити «реваншу» олігархів.

353 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям