RSS

Судді у справі Жириновського, підозрюваного у фінансуванні тероризму, взяли самовідвід. На виборах президента Жириновський агітував за зеленского

мая 28, 2019

Zhirinovskyi1

Судді Шевченківського райсуда м.Києва заявили про самовідвід у справі лідера «Ліберально-демократичної партії Росії» Володимира Жириновського, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Підготовче засідання у справі Жириновського і ще двох депутатів Держдуми від ЛДПР — Олексія Діденка і Михайла Дєгтярьова, яких ГПУ підозрює у фінансуванні тероризму, відбулося 28 травня 2019 року, йдеться у сюжеті «Радіо Свобода».

Головуючий суддя Андрій Трубніков заявив про самовідвід суддівської колегії, обґрунтувавши це тим, що раніше член колегії Тетяна Левицька вже брала участь у цьому кримінальному провадженні в ролі слідчої судді, а сам Трубников був слідчим суддею у справі, яку виділили з цього провадження.

Кримінально-процесуальний кодекс забороняє слідчим суддям здійснювати судочинство під час розгляду справи по суті.

Справу буде направлено на автоматичний перерозподіл іншим суддям Шевченківського райсуду.

У вівторок до суду з’явилися прокурор і адвокати Діденка і Дєгтярьова, захисник Жириновського не прийшов.  Сторони мали визначити, коли відбудеться оголошення обвинувального акту.

23 серпня 2017 р. ГПУ повідомила про підозру депутату Держдуми РФ Володимиру Жириновському у фінансуванні бойовиків «Л/ДНР».

У вересні 2018 р. Генпрокуратура отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Жириновського, Михайла Дєгтярьова та Олексія Діденка, підозрюваних у фінансуванні тероризму.

Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 258-5 КК України, який вручили захисникам Жириновського, Діденка і Дєгтярьова, у жовтні 2018 р. було направлено до суду.

Під час виборів президента України Жириновський казав наступне: «Ніхто в Росії не бажає перемоги Порошенко! Забудьте це слово! Ні про яку перемогу Порошенко навіть і говорити не треба! Але якщо там залишається Зеленський … Ну, ім’я його мені подобається, я теж Володимир, і Ленін був Володимир, і в Кремлі сидить Володимир».

108 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям