RSS

Армії закупили «американську» оптику, яку виробляють в Росії та Одесі. Відео

декабря 29, 2014

groshi-na-war1

 

Державна фірма «Укрінмаш» закупила військове обладнання в американської корпорації ATN Corporation, яка є лише посередником, що перепродує продукцію, вироблену в Одесі і Росії.

Про це йдеться у сюжеті Дмитра Гнапа для «Слідство.Інфо».

Як зазначається,  міжнародний напрямок в ATN Corporation очолює син Бориса Тимонькіна, оголошеного в розшук екс-заступника голови наглядової ради компанії СЕПЕК Сергія Курченка.

8 грудня 2014 року «Укроборонпром» повідомив про те, що «Укрінмаш» підписав низку контрактів з ATN Corporation на постачання військового обладнання, зокрема, приладів нічного бачення та тепловізорів, для потреб СБУ, Нацгвардії та Міноборони.

За даними «Слідства.Інфо», вказане обладнання насправді виробляє в Одесі на вул. Дальницькій ТОВ “ВП «Сфера». І незрозуміло, чи має ця продукція сертифікацію для військових потреб. Адже буквально торік керівник «Сфери» Анатолій Коровицький розповів місцевому виданню, що вони виробляють продукцію невійськового призначення.

«Найбільш ходовим товаром є прилади нічного бачення „мейд ін Одеса“. Особливо затребувані ці пристрої в Америці, де дуже популярне аматорське полювання», – заявив Коровицький.

Крім того, частину продукції, яку продає ATN Corporation, виробляють у Росії. Два роки тому керівник московської фірми «Сучасні Оптичні Технології» Олександр Путиловський на одному з російських інтернет-форумів заявив, що «ATN продає вироби, зроблені нашою компанією на їхнє замовлення».

На сайті ATN ціни на прилади: від 2 до 10 тисяч доларів за штуку. При цьому скільки їх закупила Україна і що пропонували натомість конкуренти — інформація засекречена.

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма «Укрінмаш» входить до складу Державного концерну «Укроборонпром». Керівником «Укрінмашу», який уклав угоду з одеськими американцями, є Володимир Омелянчук.

«Чотири роки тому він працював заступником міністра оборони Михайла Єжеля, близького до екс-нардепа Іванющенка на прізвисько Юра Єнакієвський. Саме Омелянчук та Єжель організовували чисельні тендери на закупівлю харчів для солдатів за завищеними цінами, перемагали в яких фірми з орбіти Іванющенка», — нагадує журналіст.

1 813 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям