RSS

Рада відмовилася від тоталітарного законопроекту Яценюка про спецконфіскацію за всі злочини та заочне правосуддя по-сталінські

января 15, 2015

Ukr-turma1

 

На сьогодні в кримінальному судочинстві спеціальна конфіскація застосовується виключно за активне та пасивне хабарництво (статті 354, 368, 368-3, 368-4, 369 Кримінального кодексу, зловживання повноваженнями (статті 364, 364-1, 365-2 КК), незаконне збагачення (стаття 368-2 КК) та зловживання впливом (стаття 369-2 КК), повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Змінити цю ситуацію Кабмін Яценюка хотів за допомогою законопроекту №1569 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідворотності покарання осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, та вдосконалення процедур здійснення конфіскації”.

Як пояснив доповідач з даного питання на засіданні ВР, цей проект має допомогти наповнити бюджет.

Однак депутати побачили в документі занадто багато ризиків і відмовились погоджувати його в першому читанні. Вислухавши зауваження нардепів, представник Мін’юсту запропонував парламенту відкликати цей проект. Після кількох невдалих спроб 258  народних депутатів підтримали рішення щодо повернення проекту розробнику.

Проектом пропонувалось внести відповідні зміни до Кримінального кодексу, які дозволять застосовувати спеціальну конфіскацію в кримінальному судочинстві виключно на підставі положень Загальної частини КК стосовно всіх злочинів.

Окрім того, проектом було передбачено, що спеціальне досудове розслідування та спеціальне судове провадження може застосовуватись стосовно підозрюваних (обвинувачених), які перебувають на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції.

1 771 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям