RSS

Міненерго купує вугілля у шахти, яка була ліквідована чотири роки тому

апреля 9, 2015

Ahmetov-Rinat-DNR1

 

Ліквідована шахта ім Кисельова «поставила» 52 тис тонн вугілля на «Центренерго».

Право завозити в Україну вугілля з окупованих територій Донбасу мають на сьогодні три підприємства, одне з яких — шахта ім. Кисельова, ліквідована чотири роки тому, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це в інтерв’ю Цензор.Нет розповів підприємець, екс-депутат Донецької облради Віталій Кропачов, що переїхав з окупованого Тореза до Києва.

“Існує наказ Антитерористичного центру при СБУ №27 від 22.01.15 р «Про погодження Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей». Я не знаю, хто саме розробляв цю формулу, але за якимось збігом обставин на територію України вугілля можуть завозити лише три підприємства: «Луганськвугілля», “ДТЕК «Метінвест» і шахта ім. Кисельова, яка на сьогоднішній день поставила вже 52 тис тонн вугілля на «Центренерго», — повідомив Кропачов.

Підприємець акцентував на тому, що ситуація з шахтою підозріла, оскільки в останні роки вона працювала тільки на водовідлив, бо не вела видобуток.

«Розпорядженням Кабміну №912-р від 28.09.11 р. шахта була ліквідована. А постановою Кабміну №987 від 19.09.12 р. її внесли до переліку об’єктів, що підлягають приватизації», — повідомив він.

«Сьогодні в штаті шахти дві людини, місце реєстрації — Київ, цю інформацію можна прочитати на офіційному сайті міністерства. Хіба там не в курсі, що ця шахта не є вугледобувної? Взагалі, у мене відчуття, що Міненерговугілля повернулося до схем Сім’ї. Це тема для прокуратури та СБУ. Не виключаю, що нам знову постфактум скажуть: мовляв, вибачте, прогавили, не знали», — заявив Кропачов.

Зазначимо, 2 квітня 2015 року міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що державне підприємство «Вугілля України» ліквідують.

1 777 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям