RSS

Заступник Авакова Василь Паскал причетний до викрадень та вбивств на Майдані? Документи

апреля 28, 2015

Paskal-Vasyl4

 

На днях мені до рук потрапив документ, який свідчить, що нинішній заступник Авакова Василь Паскал очолював велику групу оперативників міліції, котрі вели роботу проти Майдану.

Paskal-Vasyl1

 

12 грудня 2013 року така група була створена. Після того були (вже, до речі, задокументовані ГПУ) факти незаконного прослуховування активістів Майдану, а далі – масові викрадення і убивства.

Paskal-Vasyl2

 

Зокрема, у справі про викрадення Вербицького та мене встановлено факт прослуховування міліцією мого телефону. Судячи за даних слідства, нас «вели» оперативники МВС, а тітушки лише виконували останній, фінальний акорд складної операції.

Говорячи сухою юридичною мовою, зловживання оперативними можливостями міліції задля організації репресій носили системний характер.

Звісно, мова не йде про причетність особисто Паскала до того чи іншого конкретного злочину. Але він був долучений до того напряму діяльності МВС, котрий давав змогу тітушкам залякувати, нападати на майданівців, викрадати і вбивати. Він координував Систему, ту її частину, що допомагала нас фізично нищити.

Я особисто знайомий з Василем Паскалом і знаю про його репутацію як професіонала високого класу. Я звик поважати і цінувати професіоналізм. Але очевидно, що Паскал як професіонал високого класу не міг не розуміти аморальних цілей та очікувано жахливих результатів роботи своїх підлеглих. Теоретично, можна було б зрозуміти Авакова, якби він залишив Паскала у МВС, щоб той далі успішно розшукував злочинців (наприклад, сепаратистів). Але після трагедії Майдану – призначати його на одну з найвищих посад у міністерстві?

Я розраховую виключно на самого Василя Паскала, як на людину, яка, безумовно, має самоповагу та достоїнство. Його найближчий колега Віталій Сакал вже зробив правильний крок.

Ігор Луценко, народний депутат України, член комітету з питань запобігання і протидії корупції, Національне бюро розслідувань України

2 001 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям