RSS

Суд по-новому залишив кінотеатр «Зоряний» фірмі завгоспа Януковича

мая 5, 2015

shap3-500x407

 

Суд залишив у власності ТОВ “Кіноцентр «Зоряний» приміщення кінотеатру по вулиці Московській, 31/33 у Києві.

Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 21 квітня, пише сайт «Наші гроші».

Кінотеатр площею 4284,2 кв. м. опинився у приватній власності у 2003 році. За умовами договору купівлі-продажу, новий власник зобов’язався зберігати профіль основної діяльності комплексу (демонстрація фільмів) протягом п’яти років.

В грудні 2014 року заступник прокурора Києва звернувся до суду про розірвання договору купівлі-продажу і повернення кінотеатру у комунальну власність. Зампрокурора посилався на перевірку Фонду держмайна за грудень 2008 року, яка встановила, що власник порушив умови договору в частині збереження профілю приміщення.

Однак ще в 2010 році фірма-власник “Кіноцентр «Зоряний» успішно оскаржила в суді результати цієї перевірки.

Суд визнав, що Фонд держмайна діяв з перевищенням повноважень. Строк зобов’язань власника щодо збереження профілю приміщення закінчився ще в липні 2008 року, тому перевірка в грудні проводитись вже не могла.

Також встановлено, що влітку 2007 року у зв’язку з дощами кінотеатр затопило і власник мусив провести в приміщенні ремонт, тому демонстрація фільмів не проводилась з об’єктивних причин.

Фонд держмайна подавав касаційну скаргу, але у квітні 2013 року від скарги відмовився і провадження закрили.

Директором ТОВ “Кіноцентр «Зоряний» у 2003—2006 році був Андрій Кравець, екс-голова Державного управління справами (2010- лютий 2014 рокуів), член партії регіонів, прозваний у пресі «завгоспом Януковича».

З 2006 року і до початку лютого 2015 року директором “Кіноцентру «Зоряний» була дружина Кравця — Марина Пелих.

Після продажу в кінотеатрі «Зоряний» проводились з’їзди і наради партії регіонів, в приміщеннях першого поверху працюють ресторани.

Офіційні власники ТОВ “Кіноцентр «Зоряний» неодноразово змінювались, але ними, як правило, значились вихідці з Донецької області і донецькі компанії. В останні роки співзасновником фірми значився донеччанин В’ячеслав Білан і ТОВ «Українська Міжрегіональна Інвестиційна Група».

Остання була зареєстрована на панамський офшор «Джетлі Менеджмент Корп.». Сьогодні «УМІГ» записана на «Lilydessa Investments LTD» (Кіпр) і «Saphire Investments LTD» (Сполучене королівство). У 2014 році ТОВ “Кіноцентр «Зоряний» переоформили на белізький офшор «Sabik Ltd».

Відомо, що позов про повернення кінотеатру «Зоряний» подавався ще в грудні минулого року. Однак розгляд справи неодноразово відкладався і відбувся тільки в березні, після відставки генпрокурора Віталія Яреми.

Нагадаємо, донька екс-генпрокурора Роксолана Ярема володіє нерухомістю на проспекті Перемоги 21а, а сусідні приміщення за цією адресою записані на ТОВ «Київ-Арт» Марини Пелих.

Петро Порошенко був засновником партї регіонів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

1 445 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям