RSS

Журналісти Радіо Свобода розповіли про махінації Порошенка із землею в Києві. Документи

мая 15, 2015

Poroshenko-Petro8

Президент Петро Порошенко міг використовувати свої повноваження для закриття розслідування щодо незаконного будівництва особняка в історичному центрі Києва. Про це йдеться у репортажі американського офісу «Радіо Свобода», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як зазначається, за сім років Порошенко тихо привласнив понад гектар заповідної землі в елітному Печерському районі Києва, а нещодавно припинив розслідування у справі про пошкодження будівлі XVIII століття, які були спричинені будівельними роботами на його ділянці.

Ділянка Порошенка в Лаврі знаходиться на вулиці Радіальній в житловому кварталі Царське село на західному березі Дніпра.

Poroshenko-Petro-zemlya1-500x281

Повідомляють, що одна частина земельної ділянки належить Порошенкові. На іншій частині, яка знаходиться через дорогу, вже побудований особняк, який належить заступнику голови фракції БПП Ігорю Кононенку.

Poroshenko-Petro-zemlya2

У 2012 році співробітники Києво-Печерського заповідника забили на сполох, побачивши будівельні роботи в районі вулиці Радіальна, 5, недалеко від будівлі XVIII століття.

У 2013 році роботи були припинені вже після того, як історична будівля отримала пошкодження. У результаті за фактом пошкодження будівлі завели кримінальну справу.

«Але 6 листопада 2014 року — через п’ять місяців після інавгурації Порошенка — слухання були закриті», – повідомили журналісти.

Між тим, представник прокуратури Олена Яхно заявила, що ніяких порушень і ознак злочину виявлено не було. Через вісімнадцять днів, 24 листопада, Порошенко розпорядився відновити будівництво на території Царського села, повідомляє Радіо Свобода.

1 268 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям