RSS

Правоохоронці Києва незаконно забудували арештовану землю. Список. Відео

июня 4, 2015

milicia-policia1-210x300

На землі в столичному районі Жуляни, яка заарештована з 2010 року СБУ за підозрою в незаконному виділенні, родинами суддів, прокурорів та міліціонерів проведена масова незаконна забудова.

Про це йдеться в сюжеті Аліни Стрижак в телепрограмі «Наші гроші», повідомляєНаціональне бюро розслідувань України.

Як наголошується у сюжеті, за часів Леоніда Черновецького в 2008 році Київрада виділила в Жулянах понад тисячі людей по 7-10 соток земель місцевого радгоспу.

В матеріалах досудового слідства СБУ це згодом буде названо «виділенням землі з порушенням норм законодавства». Адже більшість з тих, хто отримав землю — підставні особи. Але після накладення арешту на ці ділянки, багато з них були перепродані і забудовані.

«Наші гроші» з’ясували, що в Жулянах багато ділянок з сумнівним статусом належить людям, які самі мають слідкувати за дотриманням закону та правопорядку — суддям, міліціонерам та прокурорам.

Земельні ділянки в Жулянах отримали:

Ганна Шабатура, матір нинішнього начальника РУ УМВС України у м. Києві Олександра Терещука. При цьому родина очільника столичної міліції навіть не просила Київраду виділити їй землю, міськрада зробила це з власної ініціативи. Матір Терещука жила спочатку у Вінницькій області, потім у Черкаській.

На якій підставі вона отримала ділянку – невідомо. Сам Терещук запевняє, що його будинок внесений у декларацію, але всупереч закону декларація не оприлюднена.

Ольга Терещук, дружина нинішнього начальника РУ УМВС України у м. Києві.

Оксана Єршова, дружина Олександра Єршова, тимчасово виконуючого начдепартаменту ДАІ МВС України. Маєток на цій ділянці головний даішник всупереч законодавству не вніс у декларацію. Через це, а також через інформацію про розкішне життя його родини, Єршов подав у відставку.

Віра Шулякова, за часів Януковича прокурор Солом’янського району м. Києва, люстрована з посади старшого помічника заступника Генерального прокурора України – начальника Головного управління.

Райль Абузаров, родич екс-прокурора Солом’янського район м. Києва Віри Шулякової.

Інна Абузарова, родичка екс-прокурора Солом’янського район м. Києва Віри Шулякової.

Галина Хіміч, дружина київського судді Володимира Хіміча. Володимир Михайлович судив у Солом’янському райсуді, потім керував судом у Дніпровському районі столиці. Зараз працює там рядовим суддею.

Тетяна Іванкова, теща екс-природоохоронного прокурора Вадима Гаєвого.

Олена Гаєва, родичка екс-природоохоронного прокурора Вадима Гаєвого.

Вікторія Гаєва-Лич, родичка екс-природоохоронного прокурора Вадима Гаєвого.

Ольга Ковальчук, дружина екс-начальника Солом’янського РУ ГУМВС України в м. Києві Миколи Ковальчука.

Смітюх Василь, брат екс-нардепа Григорія Смітюха, діючий працівник прокуратури м. Києва, Управління представництва, захисту інтересів громадян та держав в суді, керівник відділу представництва в адміністративному судочинстві.

Марія Смітюх, дружина Василя Смітюха.

Володимир Чернєй, ректор Національної академії внутрішніх справ України.

Анатолій Гах, екс-працівник служби внутрішньої безпеки МВС України.

Ігор Кобан, чиновник КМДА 2005—2012 рр, відповідав переважно за закупівлі.

Віктор Кобан, син Ігоря Кобана.

Даний список — далеко неповний, адже більшість правоохоронців записували ділянки на родичів з іншими прізвищами або перекуповували ділянки у підставних осіб.

1 326 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям