RSS

Олександр Король перешкоджав журналістській діяльності редактора sprotiv.org Вадима Гладчука. 3 відео

июля 13, 2015

Кorol-bobryci2

Покарати злочинців, які перешкоджають журналістській діяльності, — з такою заявою до правоохоронних органів звернувся Вадим Гладчук, редактор Інтернет-видання sprotiv.org та газети «Молодіжні Хроніки».

Як з`ясувалося, головним організатором і замовником цього злочину є Бобрицький сільський голова Олександр Король — сумнозвісний «герой»резонансних публікацій, присвячених кримінальній хроніці села Бобриці. Про те, що згаданий горе-керманич проситься за грати, свідчать останні (антизаконні) дії в цьому мальовничому селі.

«27 червня 2015 року об одинадцятій годині у будинку культури села Бобриця було призначено проведення зборів села, — розповідає Вадим Гладчук. — Я прийшов туди о 10.45, письмово зазначив свої персональні дані та назву ЗМІ. Тобто зареєструвався як редактор видання, що висвітлює суспільно-політичне життя Київщини. У цей момент громадянка Марія Снігірь з невідомих причин раптом почала тицяти дулю та заявляти, що вдарить мене стільцем, якщо я буду виконувати свої професійні обов`язки — фотографувати. Зважаючи на ці погрози, я був змушений викликати міліцію за телефоном 102».

Подальші події розвивалися як у гостро пригодницькому фільмі, де в ролі негативного персонажу виступив Бобрицький горе-керманич.

Приблизно в 11.12, коли розпочалися збори села, сільський голова заявив у мікрофон, що Вадим Гладчук не має права фотографувати.

Потім Король передав мікрофон якомусь невідомому котрий намагався незаконно поставити на голосування питання про те, щоб журналіста вигнали із залу засідань.

«У цей час ще один невідомий громадянин (у майці із зображенням птаха), якого називали Юрій, почав штовхатися та вимагати, щоб я покинув залу. При цьому він погрожував мені розправою: мовляв, «пошли, поговорим», — продовжує Вадим Гладчук. — У свою чергу, Король заявив, що я роблю зйомку на «кожне ліце» і тому він буцім-то «не може працювати». Також бобрицький голова вимагав, щоб я не робив зйомки зібрання. Потім Олександр Король і Роман Іваненко штовхали мене руками. При цьому Король ударом мікрофоном по камері мого телефону. Всі ці злочинні дії зафіксовані на відеозаписі».

Як не дивно, на боці головного злочинця села опинилися й місцеві менти, котрі того дня (приблизно опівдні) приїхали на місце події за викликом Вадима Гладчука. З невідомих причин вони не захотіли брати пояснення у свідків, які вимагали, щоб Король та його спільники не перешкоджати журналістській діяльності. Про це свідчить відеозапис.

«Натомість міліціонери опитували прихильників сільського голови та тих, хто безпосередньо вчинив напад на мене», — підсумував Вадим Гладчук. За його словами, Бобрицький голова скоював аналогічні злочини вже неодноразово. Так, 12 червня 2015 року Король публічно (під час зборів мешканців села) погрожував викинути «неугодного» журналіста до сміттєвого бака (який його спільники затягнули до зали). Через 12 днів (24 червня) той самий Король повів себе настільки зухвало, що навіть затуляв відеокамеру журналіста безпосередньо у приміщенні Києво-Святошинського суду.

Своє небажання «засвітитися» в кадрі Король аргументував тим, що він у суді… відпочивав?! Сподіваємося, що саме ця мрія «відпочиваючого» голови незабаром здійсниться: він дійсно заслуговує на «відпочинок», але не на природі, а за гратами. Як не крути, а факти — річ уперта: і відеозаписи, і покази Вадима Гладчука та інших свідків показують, що сільський голова публічно підтвердив свою причетність до організації та проведення злочину, передбаченого ч. 2 статті 171 Кримінального кодексу (переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою. За такі діяння «світить» не лише штраф (200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а й навіть обмеження волі на строк до п’яти років.

Проте спеціально для пана Короля пояснюємо: своїми неодноразовими антизаконними діями він претендує не лише на ч. 2 ст. 171 КК, а й більш тяжчих злочинів, пов`язаних зі зловживанням посадою та розкраданням майна (крадіжки піску, вирубка лісу тощо). Адже внаслідок звернень Вадима Гладчука до суду вже відкрито аж п`ять кримінальних провадженнь, у яких фігурує банда Короля.

За версією класиків марксизму-ленінізму, бюсти яких так полюбляють деякі слідчі Києво-Святошинського райвідділку міліції, труд зробив мавпу людиною. Саме тому ми сподіваємось, що праця у кримінально-виконавчій установі благотворно вплине на те, щоб усілякі «королі», врешті-решт, змогли стати нормальними людьми.

Сергій Федорчук, Національне бюро розслідувань України

1 553 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям