RSS

Аваков не вважає, що події на Майдані є підставою для звільнення беркутівців — адвокат Небесної сотні Євгенія Закревська

октября 27, 2015

Avakovshina1-500x178

Через півтора року з моменту розстрілу активістів на Майдані в Києві в міліції продовжують працювати бійці «Беркута», яких підозрюють у причетності до цих злочинів, і їх навіть не усувають від посад.

Про це в інтерв’ю журналістам розповіла адвокат Небесної сотні Євгенія Закревська, повідомляє sprotiv.org.

«Аваков не вважає, що те, що відбувалося на Майдані, є підставою для звільнення. Вони грають із юридичними поняттями, посилаючись на презумпцію невинуватості: поки немає вироку, нічого не маємо права робити. Звичайно, без вироку ніхто нікого не може називати винним у злочині. Але можна було притягнути до дисциплінарної відповідальності — за невиконання статуту, за порушення присяги, за невідповідність займаній посаді з огляду на те, що міліціонер у момент і в місці вчинення злочину не бачив його, не чув, не допоміг потерпілому, не припинив цей злочин», — наголосила Закревська.

«Ми навіть поки не говоримо про те, що він міг сам вчинити злочин — у нас презумпція невинуватості, але всі інші моменти встановлено. І всі ці чотири компоненти ігноруються. Це повний абсурд. Тим більше, що проходження атестації якраз і передбачає відсіювання, в тому числі й за такими критеріями людей, які не відповідають займаній посаді. А я вважаю, що це саме так», — додала адвокат.

Вона також зазначила, що в МВС чітко простежується позиція «своїх не здаємо».

«А беркутівці це знають і поводяться відповідно», — констатувала Закревська.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що більшу частину доказів про злочини під час Майдану тодішньої влади і силовиків знищено.

816 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям