RSS

Кандидат на антикорупційного прокурора Роман Говда покрив розкрадання 38 млн

ноября 27, 2015

Govda-Roman1

Натисніть, щоб збільшити

 

Один з головних кандидатів на посаду антикорупційного прокурора Роман Говда сприяв припиненню кримінального провадження щодо розкраданні 38 млн гривень при будівництві дитсадка в Одеській області.

Про це йдеться у матеріалах проекту «Укр.ав», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За даними проекту, у вересні 2012 року Біляївська міська рада Одеської області за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Білд-Про» на реконструкцію будівлі казарми під дитячий садок на 150 місць в місті Біляївка на 32,23 млн грн.

Роботи фінансувались за рахунок державного та обласного бюджетів і мали закінчитись 2014 року. 23 грудня 2013 року Біляївська райдержадміністрація за результатами тендеру уклала ще одну угоду з ТОВ «Білд-Про» вартістю 5,67 млн грн.

Проект зазначає, що реконструкція дитсадка в Біляївці стала на той час найдорожчою серед замовлених робіт щодо дитсадків в Україні.

Для порівняння, за 32,6 млн гривень у той же період в Західній Україні було побудовано і реконструйовано три дитячі садки.

Активісти «Центру протидії корупції» тоді оскаржили результати цих тендерів та вимагали притягнення до відповідальності мера та головного бухгалтера міста Біляївка, однак місцевий слідчий закрив відповідну кримінальну справу.

Прокуратура області, яку очолював тоді Говда, спершу оскаржила це рішення, однак згодом повідомила, що справу закрито через відсутність злочину. Окрім того, прокуратура додала, що переможець торгів відшкодував збитки на 40 тисяч гривень, а проти посадовців місцевої ради складено протоколи про адмінпорушення.

«Ми оскаржуватимемо рішення Одеської прокуратури про закриття кримінальної справи проти цих людей та вимагатимемо відповідальності прокурорів, які прикрили справу. Штраф у розмірі 40 тисяч є смішним в порівнянні з коштами, які переплатили на будівництві», – йдеться у повідомленні активістів.

Як відомо, раніше джерела у ГПУ заявляли, що відомство хоче «протягнути» на посаду антикорупційного прокурора Говду. Крім Говди одним з фаворитів називають Наталію Бабенко, яка у свій час працювала помічницею Романа Андрєєва, екс-заступника Віктора Пшонки, відомого як керівника «тіньової прокуратури», створеної сином екс-генпрокурора Артемом Пшонкою.

685 переглядів

БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям