RSS

Російські спецслужби у Нідерландах провели вдалу спецоперацію проти евроінтеграції України. Подробиці

декабря 8, 2015

holand-skanal1

 

7 грудня 2015 року тема, пов’язана з Україною, буквально розірвала нідерландський медійний простір. Але точно не так, як хотілося Києву.

Йдеться про історію з картинами класичних голландських майстрів, які були вкрадені майже 11 років тому з Музею Західної Фрісландії, а тепер, схоже, знайдені в Україні.

Кількість повідомлень про це – величезна, скандал потрапив до всіх ЗМІ країни.

До скандалу причетні російські спецслужби, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Музей повідомив, що знає про долю 24 картин, а також великої кількості витворів мистецтва зі срібла, які були викрадені з нього в далекому 2004 році.

Вранці директор музею дав прес-конференцію, на якій повідомив, що картини зараз – на сході України, під контролем такого собі «націоналістичного угрупування». Пояснив, що музей вів з ним переговори, але сторони не змогли зійтися на сумі винагороди за повернення картин.

Цифри змінювалися протягом дня, звучала ціна в 50 млн євро, але остаточна інформація така: музей пропонує 50 тис., бійці хочуть 5 млн євро.

З’явилося повідомлення, що командиром добровольчого батальйону, про який йдеться, є Борис Гуменюк; сказано, що до історії начебто причетні Тягнибок та Наливайченко. А «добити» глядача іміджем «українських нацистів» покликане фото Тягнибока, яке демонструють музейники: на ньому лідер «Свободи» наче «кидає зігу».

Директор музею називає бійців, що зараз утримують ці картини, «темними силами», каже, що не знає, що там відбувається, «за фасадом політичного життя» в Україні, й обурюється, що Порошенко не віддає ці картини.

Сталася жахлива PR-катастрофа для України.

Нагадаємо, у квітні в Нідерландах відбудеться референдум, що визначить долю Угоди про асоціацію з ЕС.

1 254 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям