RSS

Печерський суд не дозволяє заочно засудити втікача-казнокрада Сергія Арбузова

декабря 24, 2015

Arbuzov-simiya1

 

Печерський суд Києва не дозволяє заочно засудити екс-голову НБУ Сергія Арбузова, повідомляє sprotiv.org.

За інформацією Генпрокуратури, столичні судді навмисно затягують розгляд відповідного клопотання.

Його звинувачують у розтраті державних коштів на суму близько 220 мільйонів гривень. За даними слідства, у латвійських банках зарештовані рахунки підприємств, які пов’язані з Арбузовим. Загальна сума знайдених грошей більше 49-ти мільйонів доларів. З червня цього року Сергій Арбузов перебуває у міжнародному розшуку. Натомість адвокати високопосадовця-втікача переконують — ніяких арештованих рахунків і доказів провини їхнього підзахисного у слідства немає.

«Відповіді, які ми отримали від МВС, ради присяжних приставів, а також банків свідчить про те, що і арешту, і рахунків фізично немає», — сказав прес-секретар Арбузова Олександр Кутерещин.

Нагадаємо, що раніше Генеральна прокуратура Україна відкрила справу щодо незаконного збагачення екс-віце-прем’єра Сергія Арбузова.

Під час досудового розслідування встановлено, що Арбузов, перебуваючи в 2010 – 2013 роках на посаді голови Національного банку, задекларував за 2011 рік дохід у розмірі 2,046 млн грн, а вклав у банки 2,131 млн грн.

Слідство додатково з’ясувало, що на власні рахунки в Укрбізнесбанку в 2011 році колишній топ-чиновник вніс більшу суму, ніж задекларував: 156,078 тис. євро (в еквіваленті на гривню станом на 1 січня 2012 року – 1,56 млн грн), 57,181 тис. доларів (в еквіваленті на гривню станом на 1 січня 2012 року – 428,6 тис. грн) і 666,4 тис. гривень, що в цілому становить 2,655 млн грн.

Таким чином, суми задекларованих доходів Арбузова не відповідають обсягам фінансових операцій.

У зв’язку з цим суд надав Генпрокуратурі доступ до оригіналу особистої справи першого віце-прем’єра Арбузова, який зберігається в Кабінеті міністрів.

577 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям