RSS

Аваківщина. Чотирьом «беркутівцям», які успішно пройшли переатестацію у Авакова, прокуратура оголосила про підозру

января 13, 2016

avakivshina3

 

Чотирьом екс-працівникам колишнього підрозділу «Беркут», які вже пройшли переатестацію, оголошено підозру у застосуванні насильства до учасників громадського руху «Автомайдан» під час Революції Гідності.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з інформацією, оголошено про підозру двом командирам відділень та двом бійцям полку поліції особливого призначення ГУ поліції в Києві (екс-співробітникам столичного спецпідрозділу міліції «Беркут») за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів громадського руху «Автомайдан» у ніч із 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса та Грушевського в Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхніх автомобілів.

Окрім того, «беркутівців» обвинувачують у службових підробленнях рапортів та наданні завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ повідомили, що до суду вже внесли клопотання про відсторонення підозрюваних від посад та застосування до них запобіжних заходів у вигляді домашніх арештів.

У прес-службі також зазначили, що вищезгадані колишні «беркутівці» успішно пройшли переатестацію, а двоє з них отримали підвищення, ставши командирами відділень, повідомляє sprotiv.org.

Пізніше глава Національної поліції Хатія Деканоідзе набрехала, що інформація Генпрокуратури про переатестацію екс-“беркутівців”, яким оголосили про підозру, не відповідає дійсності.

568 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям