RSS

Коханка прокурора #АТО Костянтина Кулика купила Land Cruiser за 1,21 мільйон при доході 1700 гривень. Подробиці. 2 фото

января 27, 2016

Kulik Konstyantyn1

 

 

Офіційний дохід Ірини Німець за 10 років опинився в 10 разів менше вартості придбаної машини, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Співмешканка військового прокурора сил антитерористичної операції Костянтина Кулика Ірина Німець в 2014 році купила позашляховик вартістю 1,21млн.грн., хоча її офіційний річний дохід становив 1687 гривень.

Про це йде в постанові рішення Солом’янського райсуду Києва від 15 січня 2016 року.

Як повідомляється, в рамках кримінального провадження щодо можливого незаконного збагачення військового прокурора Кулика, Національне антикорупційне бюро звернулося до суду з проханням надати доступ до документів з придбання позашляховиків його співмешканкою Іриною Німець і матір’ю Світланою Кулик.

Йдеться про автомобіль Toyota Land Cruiser-200 вартістю 1,21млн.грн., придбаному Іриною Німець, а також Тoyota RAV4 вартістю 459 тис. грн, оформленого на Світлану Кулик. Обидві машини 2014 року випуску і придбані в тому ж році.

 

 

Nemec-Iryna1

 

Жоден з цих автомобілів не вказаний у декларації Кулика за 2014 рік, оскільки ні мати, ні співмешканку, яка за даними слідства є матір’ю його дітей, прокурор у декларації в розділі “члени сім’ї» не вписав.

Згідно з договорами купівлі-продажу зазначених автомобілів, розрахунок за позашляховики мав здійснюватися безготівковим платежем на рахунок фірми-постачальника в «Кредит Агріколь Банку». Гроші повинні були перевести з рахунку в «Діамантбанку».

«Разом з тим, гроші на рахунок вносилися готівкою, про що свідчать відповідні квитанції. Тому фактично позашляховики купували за готівку», — пояснили в НАБУ.

Обґрунтовуючи необхідність перевірки обставин покупки даних автомобілів, НАБУ вказало той факт, що згідно з даними податкової, офіційний дохід Ірини Німець в 2014 році, тобто в рік придбання автомобіля, становив 1687 грн, а сукупний дохід за останні 10 років — 111 962 грн. Це в 10 разів менше вартості придбаної машини.

Для з’ясування розміру витрат прокурора Кулика, його співмешканки і матері суд задовольнив прохання НАБУ і надав доступ до банківських документів.

Нагадаємо, в 2014 році Кулик задекларував трикімнатну квартиру загальною площею 249,3 кв м в елітному житловому комплексі в Києві. Видання «Донецька правда» з’ясувало, що Кулик, а також його родичі стали власниками ще кількох дорогих квартир у столиці. Крім того НАБУ встановило, що Німець відвідує спортивний клуб «Царський», де річний абонемент коштує від 40 до 520 тис. грн.

1 445 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям