RSS

Розвідка США офіційно попередила, що антивірус Касперського є вірусом ФСБ. Подробиці

марта 7, 2016

Kaspersky1-500x388

 

Так званий «антивірус» Касперського насправді є вірусом ФСБ, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Сьогодні цей вірус добровільно встановлений на понад 400 млн. комп’ютерах по всьому світу.

Тепер американська розвідка офіційно попередила промислові компанії не використовувати вірус Касперського. Рік тому про зв’язки «лабораторії Касперського» з російськими спецслужбами написало агентство «Блумберг».

Софт від ФСБ можуть вільно «зламати» хакери-чекісти. Про це йдеться в повідомленні розвідуправління міністерства оборони США, яке, як пише The Washington Free Beacon, було розіслане в Пентагоні.

Чиновники з оборонної сфери, які ознайомилися з документом, розповіли виданню, що небезпека може загрожувати компаніям, що працюють у сфері електро- і водопостачання, а також інших промислових секторах.

У відомстві вважають, що ПО дозволяє ФСБ отримати доступ до систем управління та збору даних, а також до програм, які відповідають за роботу електро- , нафто- і газових мереж, водопроводу, очищення стічних вод і гребель.

Крім того, американські чиновники повідомили, що спецслужби Росії і Китаю займаються «кіберрозвідкою» в промислових мережах для проведення майбутніх атак.

Представники військової розвідки Пентагону відмовилися коментувати отримані виданням відомості. У «лабораторії» ФСБ імені Касперського тим часом заявили, що їхні продукти «призначені для захисту від зловмисників і шкідливих загроз і не можуть бути використані для нанесення шкоди будь-якій організації або юридичній особі».

1 862 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям