RSS

До Саакашвілі у Сєвєродонецьку затерлися люди Фірташа та депутати з Опоблоку. Подробиці

марта 15, 2016

Saakahvili-Miho4-500x333

 

Антикорупційний форум в Сєвєродонецьку вчергове продемонстрував, що передвиборче турне Міхо остаточно здулося…

Ані гучних прізвищ місцевих патріотів, ані «титулованої світи» в особі давніх супутників Саакашвілі Лещенка, Найєма, Заліщук – на заході не було. Головними спічрайтерами були, власне, Саакашвілі та харківський нардеп  Михайло Кобцев. Та й сам форум, за словами місцевих активістів, більше нагадував партійний з’їзд – масовку складали бюджетники, а питання з зали були суворо розписані.

Втім, деякі «антикорупціонери», які засвітилися на форумі, уваги все ж таки заслуговують. Головним організатором форуму виступила  один із лідерів організації «Відродження сходу» Вікторія Нікольська. Про неї відомо небагато. Не так давно вона спробувала свої сили у конкурсі на начальника міського управління освіти, а в минулому році навіть балотувалася на посаду міського голови Сєвєродонецька і набрала 1,91%. Нещодавно Нікольська отримала подяку від Міністерства соцполітики за допомогу військовим на передовій і вимушеним переселенцям. У місті кажуть, що з вчителя музики вона швидко виросла у підприємця і дотепер очолює ТОВ «Віста».

З одного боку, Нікольська –  типовий сєвєродонецький патріот — організовувала у місті проукраїнські мітинги, а у 2014 році за проукраїнську позицію вона та її близькі ніби були занесені в «списки ворогів» банди першого ватажка «ЛНР» Валерія Болотова. Загалом серед місцевих активістів та депутатів патріотом зараз бути модно. От депутат міськради Сергій Шахов теж патріот, а скажи про це комусь на світанку його кар’єри у Стаханові у 90-х або на початку 2000, та хто б повірив…

З іншого боку, подейкують, що її пов’язують дружні та партнерські стосунки з головою фракції «Опоблоку», екс-секретарем міськради Ігорем Бутковим. Він, як і Нікольська, — нове обличчя на політичному Олімпі Луганщини. Бутков є власником або співвласником щонайменше 19 підприємств  у Луганській області та в анексованому Криму. Серед підприємств, що зареєстровані у Сєвєродонецьку та Новоайдарському районі є такі, що мають аграрний та хімічний напрямок. Крім того, за нашими даними, саме Бутков є ідеологом перевороту в Сєвєродонецькій міськраді, в результаті якого було усунуто від обов’язків чинного мера міста Валентина Казакова. Крім того, очолюване Нікольською  підприємство «Віста» займається постачанням мінеральних добрив: селітри аміачної, селітри калієвої, селітри натрієвої, карбаміду (сечовина), амофосу, калію хлористого суперфосфат. Тож не може певним чином не залежати від фірташівського Сєвєродонецького «Азоту».

Saakashvili-Severodonetsk1

Заслуговує на увагу і той факт, що на форумі був присутній і сам Бутков в компанії дружини Олени та двох «заступників» самопроголошеного мера Сєвєродонецька Григорія Пригеби – Олексія Яроша та Сергія Зарецького. Намагався прорватися до трибуни і Пригеба. Але слова йому не дали, бо не всі побажали слухати «марення божевільного радикала».

На фото Бутков у червоному

На фото Бутков у червоному

Очевидці кажуть, що місця їм виділили недалеко від сцени, мабуть як найперспективнишим антикорупціонерам.

Антон Колибєлкін, Національне бюро розслідувань України

734 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям