RSS

НАБУ перевірить зв’язок мафіозі Мартиненка з оточення Яценюка з британською «прокладкою». Документ

марта 31, 2016

martinenko-mikola2-500x330

 

Національне антикорупційне бюро перевірить причетність колишнього народного депутата партії «Народний фронт» Миколи Мартиненко до британської компанії Moston Properties Limited, яка поставляла колтюбингове обладнання для ПАТ «Укргазвидобування» за завищеними цінами.

Про це, з посиланням на лист від НАБУ, розповів народний депутат Сергій Лещенко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У листі сказано, що детективи перевірять можливу причетність до порушень під час здійснення державних закупівель ПАТ «Укргазвидобування» Миколи Мартиненка та інших осіб.

Звернення буде долучено до матеріалів кримінального провадження за фактами одержання у період 2009—2011 років представниками органів державної влади, службовими особами ДП “НАЕК «Енергоатом» та його відокремленого підрозділу «Атомкомплект» хабарів при закупівлі ДП “НАЕК «Енергоатом» обладнання у чеської компанії «Škoda JS».

martinenko-mikola-NABU1

Раніше, Moston Properties звернулася до суду, з проханням про визнання неправомірними дії «Укргазвидобування» через недопущення компанії до участі в розкритті цінових пропозицій в тендері на поставку колтюбингового обладнання, в якому брала участь і німецька КАТТ.

Суд підтримав Moston Properties і визнав неправомірним повідомлення «Укргазвидобування» про акцепт пропозиції «KATT GmbH».

До речі, у своєму блозі Лещенко писав, що компанія Moston Properties Limited є звичайною прокладкою з непрозорою власністю.

Згідно з статутними документами, які можна офіційно отримати в англійському державному реєстрі, статутний капітал фірми складає 2 (два) фунти стерлінгів.

«Від компанії Moston угоду з державним підприємством „УкрГазВидобування“ підписала жінка з типово „британським“ прізвищем Георгіна Папапетроу, яка насправді є кіпріоткою. Вона є не тільки директором, але не номінальним власником прокладки. Загалом Папапетроу очолює аж 49 фірм», — писав Лещенко.

779 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям