RSS

Красти так мільярд! Укртрансгаз хоче на 13 мільярдів купити газ удвічі дорожче від ціни газу, який Нафтогаз зараз імпортує з Європи

апреля 14, 2016

kradizhki-planuvati1-500x500

 

ПАТ «Укртрансгаз» перенесло з 12 на 22 квітня 2016 hjre розкриття пропозицій по тендеру на постачання газу для забезпечення виробничо-технологічних потреб на очікувану суму 13,47 млрд гривень.

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», повідомляєНаціональне бюро розслідувань України.

Для роботи магістральних газопроводів у 2016 році планується придбати 1,80 млрд кубометрів газу по 7486,8 гривень за тисячу кубометрів. Це становить близько 287 доларів за нинішнім курсом долара, і майже на сотню доларів дорожче від ціни газу, який «Нафтогаз» зараз імпортує з Європи.

Тариф для населення становить 7 188 гривень. Крупним промисловим споживачам «Нафтогаз» за умови передплати постачає газ з урахуванням транспортування трубопроводами по 7 400 гривень.

Це вже друга спроба «Укртрансгазу» законтрактувати технологічний газ цього року.

Перший тендер проводився у лютому. Тоді таку саму кількість газу планували придбати по 7919 гривень за тисячу кубометрів.

На торги тоді подала заявку лише одна компанія — ТОВ “Нафтогазгруп «Деметра»,  яка запропонувала газ по 7 300 гривень за тисячу кубометрів на загальну суму 13,14 млрд гривень.

Тоді це також було дорожче від цін імпортного газу, який наприкінці 2015 року заводили в Україну в середньому по 230 доларів. Через відсутність конкурентної заявки від будь-якої іншої компаній той тендер було відмінено.

Згідно з законом про держзакупівлі, у випадку відміни двох відкритих торгів поспіль через відсутність конкуренції замовнику отримає право укласти угоду з будь-яким обраним на свій розсуд постачальником по переговорній процедурі.

У попередні роки «Укртрансгаз» завжди купував технологічний газу у «Нафтогазу України», який у свою чергу купував його у Росії.

ТОВ “Нафтогруп «Деметра» зі статутним капіталом 1 тиячус гривень прописана у Києві по вул. Стельмаха, 6а, офіс 1. Засновником та директором є киянин Ярослав Вікторович Купрієнко.

На своєму сайті фірма вказує, що входить у якусь групу компаній, яка надає послуги по бурінню, ремонту та інтенсифікації свердловин.

«Протягом двох років підприємство було зосереджено на постачання природного газу великим оптовим трейдерам, таким як: ПАТ „Київгаз“, ПАТ „Тернопільгаз“, ПАТ „Маріупольгаз“, ТОВ „ГазПромСервіс“, ТОВ „Газпромпостач“, ТОВ „Газінвест – Трейдинг“ і іншим», — йдеться на сайті «Деметри».

«Газінвест — Трейдинг» з цього переліку має бенефіціарного власника донеччанина Едуарда Слинько, який раніше очолював фірму МАКО Олександра Януковича.

785 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям