RSS

Міністр фінансів Олександр Данилюк «згадав» про незадекларовані 3 офшорні компанії та вніс до декларації. Подробиці

апреля 21, 2016

http://photo.unian.net

 

Міністр фінансів Олександр Данилюк зізнався, що є директором трьох компаній, після того, як журналісти повідомили його про підготовку відповідного сюжету із доказами.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла  журналіст програми «Схеми», проекту «Радіо Свобода», Наталія Сідлецька, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Міністр офшорних фінансів. Так мав називатися наш сюжет — про Олександра Данилюка, що очолив Мінфін в уряді Гроймана. Це той, що з трибуни Ради обурено запевняв: „У мене немає офшорів!“ І оголосив перші кроки з деофшоризації», — написала Сідлецька.

Журналістка повідомила, що отримала підтвердженні з офіційних реєстрів Кіпру, що Олександр Данилюк донині директор двох кіпрських фірм, які ще й засновані третьою — з Кайманових островів.

«Це найбрудніша офшорна пральня світу. Щоб отримати позицію міністра для сюжету — вчора на засіданні уряду ми передали Данилюку документи на підтвердження з проханням про коментар. Після чого міністр написав мені, що увечері запросить нас на інтерв’ю і все пояснить. Але знову збрехав. Запрошення я не дочекалась, а міністр більше не відповідав», — зазначила Сідлецька.

Натомість у четвер Данилюк публічно «покаявся» у соцмережі і визнав, що дійсно не задекларував свої офшори. Він заявив, що внесе правки в декларацію.

“А я нагадаю, що така можливість безкарно “правити « свою декларацію — вже після викриттів — мала вже давно відійти в минуле. Утім, нею і досі прикриваються навіть ті, хто позиціонує себе як завзяті антикорупціонери. Система електронного декларування досі не запущена», — заявила Сідлецька.

Як відомо, перед призначенням на посаду міністра з’явилася інформація, що Данилюк, працюючи на держпосадах в Україні, залишався директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP.

Повідомлялося, що обидві структури зареєстровано за однією адресою. Данилюк тривалий час брехав, що офшорів у нього немає.

950 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям