RSS

Генпрокуратура запевняє, що розслідує напад на журналістку проекту «Стоп корупція» Лілію Ткачук у селі Княжичі

мая 15, 2016

utiski-svoboda-slova1

 

Генеральна прокуратура відповіла на депутатський запит членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики про стан досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання журналістці порталу «Стоп корупції» Лілії Ткачук і заявляє, що вживає всіх необхідних заходів. Генпрокуратура запевняє, що розслідує напад на журналістку проекту «Стоп корупція» Лілії Ткачук, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

ГПУ стверджує, що у провадженні Броварського ВП Головного управління Національної поліції в Київській області перебуває кримінальне провадження від 8 жовтня 2015 року щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналіста ГО «Стоп корупції» Лілії Ткачук у селі Княжичах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 171 ККУ.

«Органами прокуратури вжито заходів до належної організації подальшого досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні. Зокрема, з метою всебічного і повного дослідження обставин кримінального провадження процесуальним керівником у порядку ст. 36 КПК України надано письмові вказівки та ініційовано питання про притягнення до відповідальності винних у неналежному розслідуванні службових осіб», – йдеться у відповіді ГПУ.

Крім того зазначається, що Броварським ВП  ГУ НП в Київській області 15 квітня  розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо встановлення шлагбаума на вул. Зеленій у селі Княжичах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 ККУ.

«Досудове розслідування у провадженнях триває, про їх результати сторони кримінального провадження будуть повідомлені у встановленому законом порядку» , – зазначають в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, на засіданні 13 квітня 2016 року Комітет з питань свободи слова знову розглянув питання про звернення громадської організації «Стоп корупція» щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістки Лілії Ткачук, і був обурений бездіяльністю слідчих.

Нагадаємо, журналіст проекту «Стоп корупція» Лілія Ткачук постраждала під час зйомок сюжету в Княжичах (Київська область) — вона вирішила поцікавитися, на яких підставах встановлено шлагбаум посеред вулиці. Як повідомляє інформаційний портал «Стоп корупції», на журналістку напав місцевий житель села Дмитро Іванов, який ображав і штовхав її. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171 ККУ.

Команда «Стоп корупції» пікетувала прокуратуру та поліцію Броварського району через закриття справи про напад на Лілію Ткачук.

Закрите київською обласною поліцією провадження про напад на знімальну групу програми «Стоп корупції» було відновлено і передано з Броварської міської прокуратури до Київської обласної.

30 березня 2016 року Комітет свободи слова ухвалив рішення звернутися до керівництва МВС та ГПУ з приводу затягування розслідування провадження про перешкоджання законній журналістській діяльності журналістки проекту «Стоп корупція».

593 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям