RSS

Техогляд від Гройсмана: спеціалісти назвали найбільшу проблему для українців

июня 16, 2016

tehoglyad1-500x280

 

Кабінет міністрів Володимира Гройсмана подав до Верховної Ради резонансний законопроект № 4683 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність з актами Європейського Союзу”. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Законопроект дуже об’ємний і торкнеться буквально кожного автомобіліста. І головне – він передбачає повернення обов’язкового техогляду автотранспорту вже з 2019 року. Притому технічний огляд приватні автомобілі зобов’язані будуть проходити кожні 2 роки.

Але небезпека полягає в тому, що акцент у технічному огляді робиться не на технічний стан автомобіля, а на екологічність. За оцінками гендиректора ВААІД Олега Назаренка, 60-65% старих іномарок в Україні цей огляд не пройдуть. Їх потрібно буде або приводити у відповідність з нормами Євро, або проходити ТО за хабар.

В іншому випадку сотні тисяч старих іномарок потрібно буде відправляти на смітник.

Більш того, за їзду без талона ТО передбачені штрафи і навіть позбавлення водійського посвідчення на термін від трьох до шести місяців, або покарання у вигляді адмінарешту на термін до 10 діб.

702 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям