RSS

Російські спецслужби накручують голоси під петиціями Порошенкові щодо федералізації. Подробиці

июля 9, 2016

troli-fsb1

 

Накручування голосів відбувалася з IP-адрес, розташованих в Тирасполі, Луганську, Москві, Краснодоні, повідомляє sprotiv.org.

Служба безпеки України звинуватила Російську Федерацію в штучному «накручуванні» голосів при поданні петиції до Президента України про запровадження на території Харківщини “особливого розвитку регіону «Слобожанщина».

Петиція Порошенкові була подана одним з членів колишньої комуністичної партії України.
«Як з’ясували співробітники СБ України спільно з працівниками ІТ-відділу Адміністрації Президента, „накручування“ голосів відбувалася з IP-адрес, розташованих у Тирасполі (20%), Луганську (10%), Москві (6%), Краснодоні (3%) тощо», — заявляє прес-центр СБУ

За цю петицію за станом на 10 травня 2016 року було віддано 45 тис. голосів, з яких 20 тис. — голоси так званих «ботів».

З решти 25 тис. підписів 30% — реальні користувачі, 70% — також мають ознаки «ботів».

«В рамках кримінального провадження оперативники спецслужби також виявили факти надання послуг „голосування“ з боку SMM — і SEO-компаній, які використовують власний ресурс фейкових акаунтів в соціальних мережах та поштових скриньок», — відзначають в СБУ.

За один «накручений» голос компанії брали від 7 до 10 гривень.

СБУ продовжує розслідування по даній справі.

Раніше в СБУ заявли, що екс-депутат КПУ Алла Александровська намагалася підкупити депутатів місцевих рад на підтримку змін до Конституції щодо федералізації.

602 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям