RSS

Під час обшуків у судді Віктора Швеця знайшли сотні тисяч доларів та угорський паспорт. Фото. Відео

июля 28, 2016

Shvec-Viktor-babki1-500x406

 

Співробітники Служби безпеки провели обшук у робочому кабінеті і за місцем проживання судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця, підозрюваного в хабарництві. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Під час обшуків правоохоронці вилучили близько $300 тис, боргові розписки на загальну суму $475 тис, коштовності і паспорт громадянина Угорщини, виданий на ім’я Швеця.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 і ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу, повідомляє офіційний сайт СБУ.

Швеця затримали 24 березня 2016 року співробітники СБУ і військової прокуратури під час отримання $5 тис хабара. Його підозрюють у скоєнні низки кримінальних злочинів, зокрема передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою осіб в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 12 років з конфіскацією майна.

Згодом, йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

29 червня Швець не з’явився на допит у прокуратуру. 27 липня генеральна прокурор Юрій Луценко особисто вручив йому повідомлення про підозру.

56-річний Віктор Швець працює суддею Вищого госпсуду з 2007 року. Він — заслужений юрист України.

712 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям