RSS

Екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру

августа 21, 2016

lavrinovich_mercedes1

 

18 серпня 2016 року заступником Генерального прокурора України повідомлено про підозру в остаточному формулюванні колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу. Про це у четвер під час брифінгу розповів Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами розкрадання державного майна колишніми високопосадовцями. Колишній міністр юстиції підозрюється в тому, що у 2013 році, за попередньою змовою групою осіб, вчинив розтрату бюджетних коштів в сумі понад один мільйон доларів США на користь іноземної юридичної фірми з якою безпідставно, в порушення діючого законодавства, було укладено договір на закупівлю Міністерством юстиції України послуг по дослідженню дотримання принципів верховенства права та практики Європейського суду з прав людини у справі відносно Юлії Тимошенко.

Внаслідок цих протиправних дій державі спричинені збитки.

Дії Лавриновича кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні буде спрямовано до суду.

414 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям